fbpx

[Video] Veste, kako Janković zapoje “hej, hej Ljubljančanke”?

Foto: STA

Tečaj “jankovščine” za začetnike še zdaleč ni končan. Jure Mastnak, znan komik in imitator znanih osebnosti na Radiu GaGa, je namreč postregel z novo lekcijo. Tokrat se je lotil petja najbolj znane pesmi legende slovenske popevke Jankota Ropreta Ljubljančanke.

Petje “hej, hej Ljubljančanke” je s pridihom “jankovščine” nedvomno dobilo prav poseben, šaljiv prizvok, ljubljanski župan je namreč dobro znan po tem, da ni ravno vešč v izgovorjavi slovenskih besed.

Po tečaju izgovorjave abecede, števil, izgovorjave ulic in tečaja iz poezije, je tokrat napočil čas za lekcijo iz glasbe. Več kot očitno je zanimanje za razumevanje besed župana najlepšega mesta na svetu veliko, saj skoraj ni dneva, ko se ta ne bi pojavil v novicah zaradi te ali druge afere. Glede na to, da večina navadnih Slovencev nima takšne sreče kot družina Janković, ki ji odpisujejo astronomske dolgove, bo brezplačni tečaj več kot pisan na kožo. Nedvomno bo zabavna že sama primerjava z originalno izvedbo.

Kakorkoli, smeh je pol zdravja, zato je povsem mogoče, da se ob tečajih jankovščine zabava tudi sam ljubljanski župan, ki se na vse pretege trudi, da bi si s poskusi dobrodelnosti in ljudskosti opral svoje ime.

Hana Murn