[VIDEO] Afriški Hudičev bazen: Najlepši, a najnevarnejši. Bi si drznili vanj?

Foto: Facebook

Poglejte najlepši, a najnevarnejši bazen na svetu. V Zambiji je na vrhu Viktorijinih slapov t. i. Hudičev bazen, ena od največjih afriških turističnih atrakcij v Afriki. Zaradi ravni vode je plavanje v njem varno le med septembrom in decembrom, saj je gladina vode takrat najnižja.

Viktorijini slapovi so slapovi na reki Zambezi na meji med Zambijo in Zimbabvejem. So med najbolj spektakularnimi slapovi na svetu in so jih že leta 1989 uvrstili na Unescov seznam svetovne dediščine. Turiste privlačijo že sami slapovi, na vrhu pa vrhunec doživetja predstavlja Hudičev bazen.
Takšno ime so mu nadeli zaradi njegove nevarnosti in zaradi tega, ker kopalci med plavanjem v njem prek slapov gledajo v globoki prepad. Seveda je vmes tudi zaščitna stena iz skal, ki jim preprečuje, da bi padli v globoko brezno. Turisti lahko v plavanju uživajo le od septembra do decembra, saj je v tem času raven vode najnižja in je plavanje tako varnejše.

Foto: Facebook

A. L.
 • Lilika

  Glede na to, kako se komunisti bojijo, da bi Ahmada poslali na Hrvaško, bi lahko rekli, da je najbolj nevarna država na svetu Hrvaška. Naj premislim, zakaj že? Ker so za ZDS?
  Toda pozabili so, da je ravno Ante Pavelić postavil džamijo in rekel, da so muslimani cvet Hrvatov. Tako, da…

  • RATATA

   To je pa res rekel poglavnik in to zato, da je pridobil pomoč pri iztrebljanju pravoslavnih Srbov po ndh.

 • indijanka

  Izjemno.

 • Valter BraniSlav

  Ce je kdo padel preko robu Afriškiga Hudičevega bazena in se ubil potem je za to sigurno bil kriv Kucan… kdo pa drugi kot zvepleni 171 cm.

  • Batman

   Ta Kučan je res sposoben tip. Na dvesto mestih hkrati, in to naredi vse ena sama oseba!