[Video] Čudovita Melania prižgala luči na nacionalnem božičnem drevesu v Washingtonu

Foto: epa

Predsednik ZDA Donald Trump in prva dama Melania Trump sta se v četrtek udeležila tradicionalnega prižiganja lučk na nacionalnem božičnem drevesu v parku blizu Bele hiše v Washingtonu. Lučke je prižgala prva dama. Predsednik ji je pri prižiganju lučk stal ob strani, pred tem pa vsem zaželel zelo vesel božič.

Nacionalno božično drevo je več kot devet metrov visoka srebrna smreka, okrašena s 50.000 lučkami in 450 okraski v obliki zvezd. Oktobra so jo pripeljali iz Pensilvanije, nacionalna služba za parke pa jo je s pomočjo žerjava znova posadila v parku blizu Bele hiše.

Foto: epa

Na slovesnosti so nastopili številni ameriški glasbeniki, med njimi country pevka Jessie James Decker, pevka Spensha Baker, pevec Colton Dixon, rock skupina zračnih sil Max Impact, pevka Chevel Shepherd, zbor Tucson Boys, orkester marincev in mladinski zbor West Tennessee.

Prižiganje luči na božičnem drevesu pred Belo hišo je skoraj stoletna tradicija. Kot prvi jih je leta 1923 prižgal tedanji predsednik Calvin Coolidge. Organizatorji se trudijo, da bi prireditev sledila duhu sodobnega časa. Tako ima nacionalno božično drevo od leta 2013 celo svoj račun na Twitterju. V četrtek so na njem objavili sporočilo: “Hvala vsem, ki ste me nocoj prišli pogledat.” Še večje in še bolj slavno drevo so v sredo prižgali v New Yorku pred Rockefellerjevim centrom. Več kot 23 metrov visoka smreka ima prav tako 50.000 lučk, na vrhu pa jo krasi kristalna zvezda podjetja Swarovski. Pripeljali so jo iz vasi Florida na severu države New Yorka. Prisotno množico so med drugim zabavali Al Rocker, zvezde komične oddaje Sobotna noč v živo, John Legend, Gwen Stefani in med drugimi tudi Jon Bon Jovi.

V. D.

 • MijamotoMusaši

  Smrečica v obliki piramide poleg obeliska v Washingtonu.

 • janko

  Slovenski mediji bi morali biti vedno polni novic o prvi dami sveta, ki je naše gore list. Pa nič. Golazen komunistična, se vidi kakšna drhal so naši rdečkarji. Se sploh na zavedamo, kako zelo nas imajo v šahu. Tako zelo, da smo existenčno ogroženi.

  • dež

   Še včeraj je Reporter objavil članek z udarnim naslovom “Melanio so v hudih bolečinah pripeljali v bolnišnico, lahko bi izgubila ledvico”. Niti besede golazen si ne zaslužijo.

  • karlina

   Točno tako, si predstavljaš, kako bi bilo , če bi bila Melania -Hrvatica, ni za misliti, kako bi bili ponosni, pri nas pa -itak, da ne, kajti Trump in Melania , sta globoko verna kristjana, Trump zgoraj je dejal-VESEL BOZIČ IN BOG VAS BLAGOSLOVI !!!! Zato pa so tako hvalili Obamo, ki ni bil kristjan.

 • Felikss_AH

  OMG… “čuvstva” muslimanov so šla pa v franže… zdaj bodo še musliji zahtevali impeachment Trump-a… zaradi “razžalitve”. Edina “rešitev” jelko pokrit z burko…

 • šmentanamuha

  Tako lepo zadovoljno se smeji,srečno Melanija in Donald! Vesel Božič in uspešno volilno leto!

 • Novo Jutro

  Ko človek vse to čita in temu primerno tudi razmišlja, se vprašaš, ali si še v Sloveniji ali na drugem planetu.

  • karlina

   Točno, mi smo na planetu-KOMUNIZEM !!!!!

 • črnaovca

  Marsikdo bi bil čudovit če bi imel več denarja za eno obleko kot pri nas dobi upokojenec celo leto.

  • mona lisa

   Točno tako.