Med poskusom pobega ustreljena četverica, ki je skupinsko posilila in zažgala 26-letno veterinarko!

Datum:

Policisti so ustrelili štiri moške, ki so obtoženi grozljivega posilstva in umora mlade indijske veterinarke. Do streljanja je prišlo približno na istem mestu, kjer so bili najdeni močno opečeni posmrtni ostanki nič hudega sluteče mlade veterinarke.

Četverica je bila s strani policije odpeljana na mesto kraja kaznivega dejanja z namenom, da bi lahko rekonstruirali dogodke, ki so privedli do smrti 26-letne veterinarke Priyanke Reddy. Očitno pa je imela četverica v mislih, le kako pobegniti. Vendarle se jim poskus pobega ni posrečil, saj so bili vsi štirje medtem ubiti.
Skupina štirih je bila aretirana potem, ko je je bilo pod nadvozom na obrobju mesta Hyderabad najdeno truplo. Po navedbah policije je skupina namerno poškodovala gumo na njenem motornem kolesu, nato pa ji prijazno ponudila prevoz. Mlado žensko so naposled ugrabili in jo posilili. Predvideva se, da je veterinarka umrla zaradi zadušitve, preden so poskušali zažgati njene posmrtne ostanke.
Protesti so se razširili
Pošasten umor je sprožil širok val ogorčenja in proteste po vsej Indiji. Več deset tisoč ljudi, ki so se zbrali na ulicah Hyderabada, so zahtevali pravico za Priyanko. Policija je bila prisiljena poklicati okrepitve, da bi preprečila razjarjeni množici, da ta osumljence linča na kraju samem. Ta je na koncu  razkropila množico, ko so demonstranti pričeli streljati na policiste.
Obtožene so identificirali kot: Mohammad Areef (glavni osumljenec), Jollu Shiva, Jollu Naveen in Chintakunta Chennakeshavulu.  Številni Indijci so zahtevali ostro kazen za osumljence zaradi umora, vključno s smrtno kaznijo, pri čemer je celo mati enega od osumljenih moških izjavila, da naj ga primeru krivde zažgejo tako kot so pokojno, poroča Russia Today.
Foto: epa

Medtem, ko so nekateri na družabnih omrežjih pohvalili policijo, ker so med pobegom ukrepali tako kot so, pa je bilo tudi nekaj takšnih, ki so zgrozili nad streljanjem policije, ti namreč menijo, da to postavlja “nevaren” precedens. V povezavi z dogajanjem se je oglasil tudi oče pokojne, ki se je policiji in oblastem zahvalil za ukrepanje in dodal, da sedaj lahko končno duša njegove umorjene hčerke počiva v miru.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump Bidna označil za najslabšega predsednika v zgodovini ZDA

Nekdanji ameriški predsednik in republikanski predsedniški kandidat Donald Trump...

[Video] 94-letnega Lojzeta iz vozička spravila frajtonarica

Na Radiu Ognjišče poteka čudovita dobrodelna akcija Dobro delo dobro dene, ki...

[Video] Nov Golobov ‘mimostrel’ – še pred dnevi hvalil vitalnost Bidna

Premier Robert Golob je še pred nekaj dnevi hvalil...