fbpx

[VIDEO] Francoska farsa! Policista na motorju sta se zaletela med državno parado – in to ravno pred Macronom in njegovo ženo!

Foto: printscreen

Letošnje praznovanje francoskega državnega praznika, 14. julija, si bodo zapomnili vsi, ki so gledali parado ob tem dnevu na pariških ulicah. Vsem na očeh sta se namreč zaletela dva policista na motorju in tako “popestrila” dogajanje, poleg tega pa so zatajila tudi rekreativna letala.

O neljubem dogodku so se nemudoma razpisali vsi svetovni mediji, ki imajo kar nekaj pikrih pripomb na policista, ki sta za nameček trčila tik pred očmi predsednika Macrona in njegove žene Brigitte. Kako je izgledala “prometna nesreča”, se lahko prepričate tukaj:

V Franciji vsako leto v njihovi prestolnici pripravijo parado, s katero počastijo padec Bastilje, torej padec trdnjave, ki se je zgodil leta 1789 ter sprožil francosko revolucijo. Na letošnji paradi je nastopilo kar 4.290 vojakov, 250 konj, 220 vozil, 64 rekreativnih letal in 30 helikopterjev, žal pa brez manjših in večjih kiksov ni šlo. Poleg nesreče dveh žandarjev na motorjih so namreč zatajila tudi rekreativna letala. Ko so preletavala Pariz, bi namreč morala za seboj pustiti modre, bele in rdeče barve v točno določenem zaporedju ter tako poustvariti francosko zastavo na nebu, a je eno letalo za seboj pustilo rdečo sled in ne modro. To pa poglejte tukaj:

Kako navdušen je bil nad vsem tem Macron, ki je na tradicionalno parado povabil premierja Singapurja Leeja Hsiena Loonga in japonskega zunanjega ministra Tara Kona, pa si lahko samo mislimo …

M. S.