fbpx

[Video] Ganljivo: Tako mali Lev poljublja sliko svojega očeta Primoža Rogliča, ki zaradi strogih ukrepov ne more biti skupaj z njim na Tour de France

Lev, sin Primoža Rogliča. ( Foto: Posnetek zaslona, Instagram)

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič podira mejnike v slovenskem kolesarstvu. V teh dneh je poskrbel za navdušenje slovenske javnosti, saj je prvi Slovenec, ki je oblekel rumeno majico na najveličastnejši kolesarski dirki na svetu Tour de France. Poleg Rogliča blesti tudi slovenski kolesar Tadej Pogačar, s katerim sta na eni izmed etap skupaj zmagovito prikolesarila v cilj. Posebno moč in energijo po težkih francoskih klancih kolesarskemu šampionu iz Kisovca daje tudi njegov sin Lev.

Vodilni v skupnem seštevku Dirke po Franciji, Primož Roglič je objavil ganljiv videoposnetek svojega sina Leva, ki poljublja sliko svojega očeta. Sinček Lev in njegov oče se zaradi epidemije covid-19 v Franciji ter strogih ukrepov zelo redko vidita. A Lev dobro ve, kdo je njegov oče. Zato je toliko lepše videti čudovite posnetke Leva, kako nasmejan, srečen in ves vesel objema podobo očeta, na katerega je ponosna celotna Slovenija.

Upamo le, da bo Primož Roglič skupaj s svojimi pomočniki v nizozemski kolesarski ekipi Jumbo Visma pred najtežjimi etapami zadržal nalete svojih tekmecev, ki še niso vrgli puške v koruzo. Njegov glavni konkurenti za skupno zmago je lanskoletni zmagovalec Egon Bernal. Primož Roglič in njegov sin Lev dobro vesta, da za zgodovinski mejnik, ko bi Roglič postal prvi Slovenec v zgodovini zmagovalca Dirke po Franciji, diha cela Slovenija.

https://www.instagram.com/p/CE4xyC_i-WQ/?igshid=18r8sf9dmvys9&fbclid=IwAR2c173uLOSwtYKq37Xqo3p6SEiCXncZ6dlw5veDKVwjB6U8Xpm75kvdAe8

Luka Perš