[Video] Italijani se znajo bodriti v težkih časih: v samoizolaciji plešejo, pojejo in se zabavajo

Italijanska družina se zabava v karanteni zaradi pandemije koronavirusa v Italiji. (Foto: Twitter)

Na svetovnem spletu so se znašli posnetki, kjer lahko vidimo Italijane, ki veselo plešejo, pojejo in igrajo glasbene inštrumente na balkonih svojih stanovanj. Če kaj, jim je potrebno priznati, da znajo na zabaven način preživljati čas v karanteni in se pri tem bodriti v teh težkih časih.

Posnetki prihajajo iz celotne Italije, kjer lahko vidite, kako Italijani preživljajo svoj čas v karanteni –  ker ne smejo nikamor, po svojih balkonih plešejo, pojejo in uživajo v italijanski glasbi. Le tako si namreč popestrijo dolgčas v izolaciji. V Italiji je samo v zadnjem dnevu umrlo 250 ljudi, skupaj pa že 1266.

Italijani so vedno veljali za živahen narod. Ne glede na to, da se ne morejo dobivati na jutranjih kavah, navijati za svojo najljubšo nogometno ekipo na stadionih, imajo kljub težkim časom smisel za humor, sprostitev in zabavo. V težkih časih lahko naše zahodne sosede reši le duh skupnosti, da bodo lažje prešli izbruh koronavirusa, ki je posledica napačnih in prepoznih ukrepov vlade.

Luka Perš

 • Anton

  Italijani pač…

  sarkazem press

 • Steve

  a glih zdej se morajo jebat, ko razsaja virus, prej pa 40 let nič? razumi če moreš.

 • Olga101

  Srečno sosedje!

 • samotoje

  Dobri so, ampak ne vem, v kakšni formi so- takole za mesec ali dva. Pri nas pa bosta v Fužinama Mujo in Haso imela performans.

 • Waltter

  Nekak jim ne rata in tudi sami so ze ugotovila da taksna karantena kjer ljudje veselo prepevajo po balkonih ter zijajo eden v drugega ne deluje najbolje. Resnicno primer ki je bil dokazan je bila krizarka ujeta pred obalo japonske. Startali so z 2 koncali pa z 600 ali vec komadi. Pa ne naredis karantene za to da potem od dolgega cajta raja cel blok med sabo niti da imajo po blokih partije.
  Secer italjanska vlada pravi da ukrepi ze dajejo razultate medtem ko stevilke govorijo po svoje. Bi pa lahko seveda spremenilo metodologijo kakor smo jo mi slovenci, torej samo tistega ki ga ze toliko pobere da rabi nujno zdravnisko pomoc stejejo v okuzene. Torej po tej metodologiji bi imel samo nekaj vec kakor 1000 ljudi in sploh ne bi bil problem. Ampak ta statistika deluje do takrat ko ljudje zacnejo umirati takrat pa je smrtnost vec kakor 50%. Naslednji so plesoci narod spanci, vendar tam pa je se za pricakovat da se jim bo se kaksen blok skupaj vsipal..

 • Silka

  Na ta način virusa ne bodo ustavili. Potrbna je le dosledna disciplina in samoizolacija, te pa premnogi niso sposobni. Veseliti se po balkonih, medtem ko nekateri umirajo je pa tudi stvar okusa in kukture.

  • KAPIBARA

   Ja lej, če ti je, ko ti je usojeno,,, a boš druge s tem moril..??
   Tista zgodba o št. 6/9 ista številka , pa jo vsak durgače( kot pogleda) vidi
   Mislim, da imajo prav Italijane rek: Ni poroke brez joka..Ni sedmine brez smeha

  • Zgornji

   Točno Tko !!! ! !!! Dobro povedano !!! ! !!!

 • Zgornji

  Bedaki makaronarski so jih očitno še premalo fasali, če se še vedno gredo tak direndaj iz svoje neresnosti ali celo zlobne razposajenosti.

 • Zgornji

  Očitno še nimajo dovolj mrtvih, da se še vedno gredo neka rajanja . Neresnost jim še vedno preveč vlada !!! ! !!!

 • Borut Stari

  Ker je njihova zbačilnost malomarnost je zato njihova smrtnost narasla z epidemijo korona virusom za 25 %. Imajo 1800 umrlih do sedaj