fbpx

[Video] Kdo bo danes najboljši v finalu kviza Slovenija moja država?

Foto: Nova24TV

Finale kviza Slovenija moja država na Nova24TV bo danes ob 21. uri, ko praznujemo dan državnosti. V finalu se bodo pomerili David Vazzas Pličanič, Luka Urbančič, Jošt Polc in Larisa Demšar. V kvizu bo voditelj Pavle Ravnohrib zastavljal vprašanja o slovenski zgodovini, predvsem pa o dogodkih in ljudeh okrog osamosvojitve. Vsi udeleženci kviza bodo dobili priznanje domoljub, prvim trem pa se obetajo tudi denarne nagrade. Kdo bo torej najboljši v današnjem finalu?

Jošt Polc, Larisa Demšar, Benjamin Bras Meglič in Matic Poženel so se pomerili v drugem polfinalu kviza Slovenija, moja država. Jošt si je prvi zagotovil udeležbo v finalu, z zadnjim, odločilnim vprašanjem pa je bil izbran še drugi. Larisi, Benjaminu in Maticu je voditelj Pavle Ravnohrib zastavil vprašanje: “Imenujte vodilnega slovenskega politika iz obdobja med obema vojnama.” Larisa je najhitreje pritisnila gumb in pravilno odgovorila: “Anton Korošec.” Anton Korošec je bil namreč voditelj takrat najmočnejše stranke, SLS. Davidu Vazzasu Pličaniču in Luki Urbančiču sta se torej v finalu pridružila Jošt Polc in Larisa Demšar.

Med drugim bo nagrada za najboljše v kvizu Slovenija moja država potovanje v Bruselj, kjer si bo osem finalistov ogledalo Evropski parlament. Poučnemu izletu se bosta pridružila še dva tekmovalca, ki bosta zbrala največ točk ter seveda njihovi spremljevalci, v primeru mladoletnosti udeležencev. Prvouvrščeni bo prejel tudi denarno nagrado v vrednosti 2 tisoč evrov, drugi bo dobil tisočaka in tretji 500 evrov.

Poslanka Mojca Škrinjar nam je še zaupala, da bodo vseh dvaintrideset udeležencev kviza sprejeli v državnem zboru ter jih po Plečnikovi Ljubljani odpeljali v muzej VSO, pica ob Ljubljanici pa bo potešila lakoto. Kviz, ki smo ga na Nova24TV pripravili ob 30. obletnici samostojnosti naše države, je pokazal, da ima Slovenija, kljub pomanjkljivemu učnemu načrtu, lahko svetlo prihodnost. Imamo namreč mnogo mladih, ki veliko vedo o naši državi, poleg tega pa imajo v sebi tudi vrednote, ki bi jih moral imeti prav vsak zaveden državljan, vsak ki mu ni vseeno za prihodnost naše države, ki si je pred 30 leti pogumno izborila samostojnost. Vse najboljše, Slovenija!

Sara Bertoncelj