fbpx

[Video] Morska želva se je tako spretno izmuznila lačnemu morskemu psu

Foto: Printscreen YouTube

Tigrasti morski pes spada med največje vrste morskih psov. V povprečju namreč meri približno tri metre, nekateri pa zrastejo tudi do pet metrov. Ker je tigrasti morski pes mesojedec in lovec, ne čudi, da je vseskozi na preži za priboljškom, kamor med drugim sodijo tudi morske želve.

Na plano je prišel presenetljiv posnetek, ki prikazuje, kako mojstrsko se je morska želva izognila čeljustim tigrastega morskega psa na obali Ningalooja v Zahodni Avstraliji.

Čeprav lahko nekatere želve dosežejo nekaj sto kilogramov, so tigrasti morski psi težji. Običajno namreč tehtajo približno 600 kilogramov (kdaj lahko tehta tudi nekaj 100 kilogramov več). Ob teh podatkih bi tako marsikdo pomislil, da želva proti tako ogromnemu morskemu nima nobenih možnosti za preživetje.

Navdušujoči zračni posnetek pa razkriva, kako se je želva, za katere je značilen trd oklep, impresivno izvila iz ust lačnega plenilca z gibi, podobnimi nindži. Omenjeni želvi se je po poročanju New York Posta uspelo prebiti do obale in tako preživeti.

Sara Kovač