fbpx

[Video] Poglejte, česa v živalskem vrtu resnično ne smete početi

Lekcija bi za nespametnega obiskovalca živalskega vrta kaj hitro postala usodna. Vir: Zajem zaslona, Twitter

V bizarnem incidentu je lev oskrbniku živalskega vrta na Jamajki odtrgal prste. Moški je namreč leva dražil skozi rešetke kletke, v nekem trenutku pa so njegovi prsti obtičali v levjem gobcu. Posnetek je zdaj postal viralen.

Na posnetku je razvidno, da oskrbnik živalskega vrta – lahko bi bil sicer tudi obiskovalec – vtakne prst v kletko in draži leva. Čeprav žival zarenči, moški to ignorira in se še naprej igra z levom. Pred kletko je bilo okoli 15 obiskovalcev, mnogi so prizor snemali. V nadaljevanju posnetka je lev hitrejši od moškega in z zobmi zagrabi njegove prste. Moški je po poročanju nekaterih tujih medijev na koncu popolnoma izgubil prstanec.

Očividec je za Jamaica Observer povedal, da se je oskrbnik živalskega vrta razkazoval pred opazovalci, ko je šlo v nekem trenutku vse strašansko narobe. “Ko se je to zgodilo, sem mislila, da je šala,” je dejala ženska in dodala: “Nisem se zavedala resnosti tega, saj je njihova naloga, da pripravijo predstavo.” Jamaican Observer je poročal, da je generalna direktorica jamajškega društva za preprečevanje mučenja živali Pamela Lawson dejala, da bodo incident preiskali.

V jamajškem živalskem vrtu so ločeno v izjavi zagotovili, da je živalski vrt varen kraj za ljudi in živali. Pojasnili so, da je dejanja, prikazana v videoposnetku, izvedel “pogodbenik” jamajškega živalskega vrta. V izjavi so incident označili za “tragičen” in navedli, da posnetek ne predstavlja varnostnih postopkov in politik, ki se jih je treba ves čas držati.

Sara Kovač