fbpx

[VIDEO] Pokojna angleška kraljica je imela dober smisel za humor. Tako se je nekoč pošalila na račun dveh ameriških turistov

Pokojna Britanska kraljica Elizabeta je imela dober smisel za humor. Vir: EPA

V teh dneh številni Britanci žalujejo in se spominjajo lepih in težkih trenutkov iz življenja njihove pokojne kraljice. Enega lepših, šaljivih trenutkov se je spomnil kraljičin nekdanji visoko rangirani varnostnik. 

Pokojno kraljico Elizabeto II. sta nekoč med njenim sprehodom okrog posesti Balmoral ustavila dva ameriška turista in jo prosila, da ju slika z njenim telesnim stražarjem, saj je očitno nista prepoznala. Zabavne anekdote se je v teh težkih časih za otok spominjal prav ta varnostnik Dick Griffin, ki je s kraljico zaradi službenih dolžnosti preživel veliko časa.

Običajno na teh poteh nisva srečala nikogar, ampak takrat sta se nama približevala dva pohodnika, ki ju je kraljica ustavila in pozdravila, kot je bilo v navadi. Takrat sva ugotovila, da gre za dva Američana na počitnicah. Od prvega trenutka naprej je bilo jasno, da nista prepoznala kraljice, s čimer sicer ni nič narobe. Ameriški gospod je nato pričel razlagati kraljici, od kod prihaja in katere kraje sta v Britaniji že obiskala,” se je spominjal Griffin.

Zvedavi ameriški turist je nato zastavil vprašanje kraljici: “Kje pa vi živite?” Kraljica je odgovorila, da na drugi strani hriba (znana kraljeva posest Balmoral) in da te kraje obiskuje, odkar je bila majhna, torej že prek 80 let. Turist je nato pogledal kraljico in jo vprašal: “Potem pa ste zagotovo že kdaj srečali kraljico?”

Kraljičin letni dvorec Balmoral, v katerem je preminila. (Vir: Wikicommons)

Kraljica z odličnim občutkom za šalo je odgovorila: “Nisem, ampak Dick (njen varnostnik) pa se z njo redno srečuje!” Ameriška turista sta poskočila od veselja in takoj prosila za fotografije. “Kakšna pa je kraljica?” sta nato vprašala še vedno ne vedoč, s kom se družita.

Dick Griffin, ki se je s kraljico, za katero je delal že dolga leta, precej zbližal, je predrzno odvrnil: “Oh, včasih zna biti precej slabe volje, ima pa odličen smisel za humor!”

Skupinica se je nato razšla, ameriška turista še vedno brez “blagega pojma”, s kom sta se srečala. Kraljica in njen varnostnik pa z nasmeškom na obrazu.

Prav rada bi bila muha na steni, ko bo pokazal te fotografije svojim prijateljem v Ameriki. Upam, da mu nekdo pove, kdo sem,” je zaključila. 

Gal Kovač