fbpx

Osupljive fotografije, ki jih morate videti – zaznamovale so leto, ki se izteka

Fotografije, ki so najbolj zaznamovale leto 2015, so predstavljene v kratki – minuto in pol dolgi filmski projekciji. Leto so zaznamovali tako svetovni politični dogodki, dogodki iz sveta športa in zabave ter tudi potreti ljudi, ujeti v različnih situacijah.

Na fotografijah so med drugimi tudi posnetki narave, ki nas opozarjajo, da smo na planetu Zemlja samo “gostje”. Pomenljiva je tudi fotografija sirskega begunca, ki nosi hčerko čez grško-makedonsko mejo. Spremljanje begunske krize vključuje posnetke ljudi, ki bežijo iz vojnih žarišč. Fotografije otrok povedo več kot katerikoli komentar ali razlaga fotografije.

Sklop fotografij se nadaljuje s pariško tragedijo v klubu Bataclan, kjer francoski gasilci pomagajo ranjencem. Obe dogajanji sta ključno zaznamovali letošnje leto. Izbrane fotografije imajo dokumentarno vrednost z močnim sporočilom, ki nas ne pusti ravnodušnih.

Trenutki iz sveta slavnih, ujeti v Reutersov objektiv
Fotografije vključujejo tudi posnetek zvezdnice resničnostnega šova Kim Kardashian, ko skuša na modni reviji moža Kanya Westa umiriti hčerko North. Zanimivo je videti tudi odzive športnikov ob zmagi.

Izbrane fotografije so dela Reutersove svetovne mreže fotografov.

S. S.