fbpx

[Video] Tako je jedla, da ji je samopostrežna restavracija zaračunala dvojno

Vir: (zajem zaslona, TIK TOK)

Uporabnica družbenega omrežja Tiktok je z javnostjo delila slabo izkušnjo iz preteklosti, ki je bila posledica šikaniranja zaradi njene teže. V samopostrežni restavraciji je namreč obstala odprtih ust, ko so ji zaračunali dvojno, ker naj bi pojedla preveč.

Uporabnica Tiktoka je na družbenem omrežju delila zgodbo, ko so ji v samopostrežni restavraciji zaračunali dvojno ceno, saj je bilo osebje mnenja, da je pojedla “preveč”. Glede na to, da gre za restavracijo, ki deluje po principu “vse, kar lahko poješ”, je zadeva še toliko neprijetnejša in nerazumljiva.

Uporabnica TikToka z vzdevkom Poppy se je odzvala na videoposnetek, v katerem so bili ljudje pozvani, naj delijo svoje izkušnje, ko so bili zasramovani zaradi svoje teže. Na to je odgovorila Poppy iz Združenega kraljestva, ki je povedala, da je v preteklosti obiskala bife “vse, kar lahko poješ”, ko pa je preverila račun, je ugotovila, da so ji zaračunali dvojno, ker je pojedla “preveč”. Poppy je plačilo seveda zavrnila, kar pa je še bolj žalostno, je to, da še zdaleč ni edina oseba s takšno zgodbo.

@poppypaints

#stitch with @danievanier #fatshamed #plussizetok

♬ original sound – paintedplayscapes

Na njeno objavo se je odzvalo še veliko drugih ljudi, ki so doživeli neprijetne situacije na račun svoje teže. Ena od uporabnic je npr. povedala, da je šla v prodajalno spodnjega perila znamke Victoria’s Secret, kjer naj bi jo uslužbenec premeril od glave do pete in rekel ‘tukaj ne prodajamo VAŠE velikosti’ – odšla sem, nikoli se nisem vrnila.”

Ne pozabite, da je prijaznost do ljudi popolnoma zastonj, še posebej, če vam za nekaj plačajo, na primer za obrok v restavraciji. Poleg tega pa bi morali v restavracijah razmisliti, ali jim bo žal hrane ali ne, preden ljudem ponudijo, da “lahko pojejo, kolikor želijo”.

Tanja Brkić