fbpx

[Video] Logar ne mara udarcev pod pas

Foto: Facebook

Morda niste vedeli, da je predsedniški kandidat Anže Logar tudi izvrsten športnik. V svoji zadnji objavi na socialnem omrežju Facebook je pokazal, da obvlada tudi boks. V mladosti ga je namreč zagrizeno treniral.

Logar je človek mnogih talentov in tudi navdušen športnik. V mladosti je dolgo treniral boks, v nedavnem intervjuju za revijo Story pa je med drugim tudi razkril, zakaj nikoli ni postal profesionalni boksar.

“Najprej sem poskušal s karatejem, ki pa se mi je zdel premalo kontakten. Ravno v tem obdobju sem prebiral tudi knjigo staroste slovenskega boksa Janeza Galeta z naslovom Boks: skrivnosti plemenite umetnosti, ga nato obiskal v njegovem klubu na Taboru in začel trenirati. V boksu sem izredno užival. Po prvem tekmovanju pa me je cel teden tako močno bolela glava, da sem nemudoma sklenil, da bom boksal raje samo ljubiteljsko,” je zaupal v intervjuju.

Sam zatrjuje, da je bil od nekdaj bolj defenzivne sorte – nikoli ni napadel prvi, temveč je raje počakal na udarce drugih. Očitno se je borilnih veščin loteval podobno kot politike.

Tokrat je pokazal svoje v mladosti pridobljene veščine. Pri tem pa je izjavil: “Boks je plemenita veščina. Ko treniraš, daješ vse od sebe, ko si v ringu, se boriš do konca. Udarci pod pas so prepovedani. Na koncu se objameš ne glede na to, kdo zmaga.’”

Andrej Žitnik