fbpx

[Video] Zabava po balkansko: Žurko prekinil s streljanjem z mitraljezom

Foto: Youtube

Po spletu je zaokrožil posnetek, ki prikazuje moškega z avtomatskim orožjem. Ta je namreč prišel v gostinski lokal in s streljanjem v zrak prekinil zabavo, ki se je tam odvijala. Gosti sicer niso bili pretirano prestrašeni, pa tudi ranjen na srečo ni bil nihče. Nekatere očitno kar precej moti, da se med epidemijo dogajajo tako imenovane koronažurke.

Posnetek, ki je očitno nastal nekje v Bosni in Hercegovini, prikazuje, kako so gostje uživali v narodnozabavni glasbi, eden izmed njih si je celo slekel majico. V nekem trenutku pa se je prikazal moški z avtomatskim orožjem, ki je zahteval, naj se pri priči ugasne glasbo. Da misli povsem resno, je pokazal tudi s streljanjem v zrak.

Po posnetku sodeč je imel strelec v roki avtomatsko puško M84, ki jo je v osemdesetih letih izdelovala in oblikovala kragujevaška “Zastava”. Mitraljez je bil razvit v dveh osnovnih različicah, poročajo tuji mediji. Razvita je bila tudi različica na isti osnovi, ki se uporablja kot sklopljena strojnica v tankih M-84 z oznako M86. Podpira kaliber 7,62 milimetra in lahko sproži 250 nabojev na minuto.

Sara Kovač