fbpx

[Video] Zaokrožili posnetki divje zabave: Finska premierka zatrjuje, da na zabavi ni uživala drog

Finska premierka Sanna Marin se je te dni morala zagovarjati, po tem, ko se je pojavil video, na katerem se zabava s prijatelji. Na videoposnetku je Marin prikazana v več prizorih, očitno v zasebni rezidenci, kako objema svoje prijatelje ter poje in pleše ob finski pop glasbi. Do objave videoposnetka je prišlo osem mesecev po tem, ko se je bila Marinova prisiljena opravičiti zaradi obiska nočnega kluba, po tem, ko je bila v stiku z osebo, pozitivno na covid.

Med drugimi gosti, ki poleg finske premierke uživajo v zabavi, so na posnetkih še pevka Alma, nekaj voditeljev radijskih oddaj, slavni stilist ter nekateri sodelavci iz parlamenta in njene Socialdemokratske stranke. “Plesala sem, pela, praznovala, počela zakonite stvari,” je povedala Sanna Marin novinarjem v četrtek zjutraj v Kuopiu, mestu na vzhodni meji blizu Rusije, kjer se njeni poslanci sestajajo na letni poletni konferenci.

“Imam družinsko življenje, delo in tudi prosti čas, čas, ki ga preživljam s prijatelji,” je povedala Marinova, ki je omenila tudi, da je bil njen uradni varnostnik nameščen v bližini zabave in podarila, da nima ničesar za skrivati. Ni jasno, kdo je razkril videoposnetek – za katerega se zdi, da je bil objavljen kot zgodba na Instagramu in vsebuje posnetke, posnete ob različnih urah večera. Premierka je poudarila, da ji je žal, da so posnetki prišli v javnost – bila je prepričana, da zasebni posnetki ne bodo objavljeni.

Medtem ko na družabnih omrežjih finsko predsednico vlade večinoma občudujejo ter zavidajo Fincem, da imajo tako “kul” premierko, pa njeni politični nasprotniki zahtevajo, da opravi test na droge. To se je zgodilo po tem, ko so nekateri mediji poročali, da je na videoposnetku mogoče slišati finsko žargonsko besedo “jauhojengi”, kar naj bi v žargonu lahko pomenilo tudi sklicevanje na kokain. Finski mediji pišejo, da je tudi možno, da so bile besede napačno slišane oziroma interpretirane – beseda bi se lahko nanašala tudi na priljubljeno vrsto finskega žganja. Sanna Marin je ena izmed najmlajših svetovnih voditeljic, težko bi ji zamerili, da ob tako odgovornem delu svoj prosti čas namenja tudi sproščeni zabavi.

Sara Kovač