fbpx

[Video] Želite ostati zdravi? Ne dotikajte si obraza kot Slavoj Žižek!

Slavoj Žižek. (Foto: posnetek zaslona/ Twitter)

Marksistični filozof Slavoj Žižek se je nehote znašel v središču pozornosti, toda tokrat ne zaradi filozofskih domislic. Na spletu kroži posnetek, kako se Žižek dotika svojega nosu, ust, las ter ostalih delov telesa in ob tem še govori s svojo značilno govorico. Posnetek je zmontiran iz njegovih preteklih govornih nastopov in sporoča, kako ne smemo ravnati v času pandemije koronavirusa Covid-19.

Na socialnih omrežjih se je pojavila kompilacija marksističnega filozofa Slavoja Žižka, ko je govoril za spletno stran Big Think. Posnetek predstavlja združene vse grimase, dotike svojega obraza, ust, nosu ter drugih predelov telesa v času, ko razsaja pandemija koronavirusa Covid-19. Vse to kar počne Žižek, strokovnjaki močno odsvetujejo.

Posnetek je zelo poučen ob današnji epidemiji koronavirusa v Sloveniji. Pri tem lahko vsak vidi, čemu se naj vsak posameznik izogiba v prihodnosti. Prav na podlagi Žižkovih prijemov po svojem telesu se je razširila množična okužba koronavirusa po svetu. Zato upoštevajmo nasvete strokovnjakov, ki svarijo pred dejanji, ki jih prikazuje Žižek v videoposnetku.

Luka Perš