Želite izvedeti, kdo iz Hollywooda je volil Busha?

Ste vedeli katere Hollywodske zvezde so konservativnega prepričanja? (Foto: Epa)

Madonna, Oprah Winfrey in raper Jay-Z so znani podporniki ameriških demokratov. Sedaj vam predstavljamo ameriške zvezde, ki tradicionalno podpirajo tabor Richarda Nixona, Ronalda Reagana in Georga Busha. 

V bitko za predsedniške volitve ZDA se poleg močnih kandidatov dveh strank – demokratov in republikancev – podajajo tudi hollywoodski zvezdniki, ki s promocijo in denarnimi donacijami pomagajo pri volilni kampanji kandidatom, ki jim najbolj zaupajo.

Poglejmo, katere zvezde podpirajo svobodo, močno ameriško gospodarstvo, nizke davke, pravico do nošenja orožja in so proti splavom ter zakonski zvezi dveh dveh homoseksualcev oz. dveh lezbijk.

1. LL Cool J
Slavni ameriški raper in igralec iz New Yorka je že večkrat nastopal na konvencijah Republikanske stranke, pa tudi sicer je veren kristjan, ki rad zahaja v bližnjo cerkev.

2. Sylvester Stallone
Zvezdnik iz filmov Rocky in Rambo je zvest volivec Republikanske stranke že od časov Ronalda Reagana. Udeležil se je tudi inavguracije predsednika Georga Busha mlajšega leta 2001.

3. Shannon Doherty
Brenda iz znane serije Beverly Hills 90210 je prepričana republikanka in članica Republikanske stranke, vendar pravi, da ne bo volila za vsakogar, v kolikor je ne bo prepričal.

4. Cllint Eastwood
Legendarni igralec iz kavbojskih vesternov in režiser hollywoodskih uspešnic je najbolj znan obraz Republikanske stranke. Pred vsakimi volitvami se udeleži republikanskih srečanj in javno podpira republikanske kandidate.

5. Jessica Simpson
Lepa in postavna pevka, ki je poročena z zvezdnikom ameriškega nogometa Ericom Johnsonom, pravi, da vedno voli pravo stranko. To seveda pomeni – republikansko.

6. Robert Duvall
Še ena legenda med igralci je zaprisežen republikanec, ki ne zamudi niti enega javnega republikanskega dogodka.

7. Vince Vaughn
Ta slavni hollywoodski igralec obožuje orožje in je ponosen republikanec. Kljub temu ga nekoč niso sprejeli na dogodek mladih konzervativcev, saj mu niso verjeli, da je republikanec.

8. Bruce Willis
Pokončni junak, ki v v svojih filmih nikoli ne umre, je nekoč na volitvah glasoval za Georga Busha. Zelo je bil razočaran tudi nad porazom Mitta Romneya, ki je leta 2012 kandidiral proti Obami.

9. Sarrah Michele Gellar
Izganjalka vampirjev Sarah ima zelo trdna politična prepričanja in vrednote, ki so najbližje republikanskim. Po rodu je sicer Judinja.

10. Dwayne Johnson – The Rock
Mišičnjak je bil že leta 2000 povabljen kot slavnostni govorec na republikanski konvenciji, kjer je tudi spil veliko proteinskih napitkov.

M. P.