Želite vedeti, s koliko osebami ste imeli spolne odnose posredno? Tukaj je formula za izračun …

Foto: iStock

Kalkulator razkriva, s koliko osebami ste imeli posredne spolne kontakte in bili na ta način izpostavljeni najbolj pogostim spolnim boleznim. Raziskava pa potrjuje pomembnost preventive pri spolnosti. 

V večini partnerskih zvez se med partnerjema slej ko prej pojavi vprašanje o številu preteklih spolnih partnerjev. Nov kalkulator za ugotavljanje posrednih spolnih partnerjev bo pogovor o spolnosti naredil še bolj zagaten, saj razkriva, koliko osebam in s tem možnostim za spolno prenosljive bolezni ste bili posredno izpostavljeni.

Si upate izračunati?
Za osebo, ki je imela devet ljubimcev – kar predstavlja angleško povprečje – kalkulator izračuna posredno izpostavljenost kar 597,870 posameznikom. Ta oseba ima tudi 10-odstotno možnost za obolenje z gonorejo, 9-odstotno možnost za sifilis in 6-odstotno možnost za klamidijo. Orodje za izračun teh parametrov je iznašel angleški zdravnik Felix, piše Daily Mail.

Z uporabo uradnih statistik glede spolno prenosljivih bolezni po državah nam kalkulator pomaga osveščati o pomembnosti varne spolnosti in rednih testiranj za vse pogostejših boleznih. Orodje zahteva hkrati podatke o državi in mestu, v katerem živi posameznik, ter število spolnih partnerjev, s katerimi je spal, hkrati pa ‘vpraša’ tudi po številu spolnih partnerjev, ki naj bi jih imel partner. Matematična formula temelji na teoriji šestih stopenj oddaljenosti. To je teorija, ki predpostavlja, da je vsak človek od kateregakoli človeka na svetu oddaljen šest stopenj.

M. P.

 • Unikatna

  Haha, kaj vse ne prebereš….

 • dr Janez Sveti

  “Za osebo, ki je imela devet ljubimcev- kar predstavlja angleško povprečje- kalkulator izračuna posredno izpostavljenost s kar 597,870 posamezniki”

  Znači, da sam ja jeho više od cele Yugoslavije sa Grčkom i Italijom zajedno!
  Nova24tv, vse boljši ste!
  Alalvera! Če vas za to tudi plačajo ste na delovnem mestu,ki vam ga zavidajo vsi ,ki ne znajo štet do pet!
  DR Janez Sveti Inštitut iz Volkofukovcev

  • indijanka

   Kako naj sedaj to izračunam? Je ponder površina ali število prebivalcev? Pol pa še ta več. Ali nikoli nisi matematične Alice reševal?

   • dr Janez Sveti

    Jaz sem trgovec in matematika je enostavna.Živim od 1% ! Recimo kupim nekaj za 1 €, prodam za 2 € in dobro živim od tega enega procenta!
    DR Janez Sveti samo 1% vesolja

    • indijanka

     Dobro. Vdam se. Manj kot milijon? Saj še šteješ?

    • von Rhein

     Po moje si že davno propadel kot trgovec,če računaš procente po taki matematični logiki.Edino,če si v sporočilo skril,da plačuješ 99% davka.

    • Franc Šink

     Kaj pa tvoje pobožne želje?

     • dr Janez Sveti

      Da bi vas imel vse rad. Imam jih več. Želja mislim.
      Dr Janez Sveti vesoljc