fbpx

Žiga Lakner zmagal na mednarodnem tekmovanju mladih pevcev

(Foto: osebni arhiv Žige Laknerja)

Bled je zaživel v zvokih pesmi, ki so prihajale iz mladih grl, saj se je v preteklem tednu odvijalo 3. mednarodno tekmovanje mladih pevcev Bled Golden microphone za veliko nagrado Grand Prix.

Letos je v izredno močni konkurenci slavil Slovenec Žiga Lakner. Kontratenor, ki je slovensko publiko navdušil kot  finalist oddaje Slovenija ima talent, navdušuje tudi v tujini. Tokrat je s konkurenco pometel v velikem slogu s svojimi izjemnimi izvedbami znanih skladb: “Fantom iz opere”, “Cvet z juga” in drugo. Žirija si je bila enotna, da je bil brez dvoma daleč najboljši udeleženec letošnjega mednarodnega tekmovanja.

Tekmovanja se je udeležilo okoli 80 pevcev iz vse Evrope in je potekalo v večih starostnih kategorijah, nanj pa so se uvrstili na nacionalnih predtekmovanjih. Mednarodna žirija, sestavljena iz priznanih glasbenikov in pedagogov je podelila nagrade v vsaki kategoriji, izbrali pa so tudi absolutnega zmagovalca tega tekmovanja.

Mentorica zmagovalca je Alenka Gotar
Žiga Lakner
je svoje izjemno veselje delil tudi na facebooku, kjer se je zahvalil za podporo družini in prijateljem, še posebej pa svoji profesorici petja, mag. Alenki Gotar, saj pod njenim vodstvom postaja najboljši pevec v vseh zvrsteh glasbe, kakršnega Slovenija in Evropa še nista imeli.

(Foto: A.G.)

(Foto: osebni arhiv Žige Laknerja)

Žiga ta hip odhaja za nekaj dni na oddih, za jesen pa že pripravlja nove velike projekte skupaj s svojo mentorico Gotarjevo.

Žigi Laknerju čestitamo tudi mi!

J.F.