fbpx

Znanstveniki ugotovili neverjetno povezavo med matematiko in spolnim življenjem

Foto: iStock

Študija razkriva, da dobro znanje matematike vpliva na večjo spolno aktivnost pri višji starosti.

Za upokojence, ki zmorejo rešiti osnovne matematične formule, je v primerjavi s tistimi, ki tega ne znajo, kar dvakrat več verjetnosti, da so spolno aktivni. Študija je celo med starejšimi upokojenci, starimi med 80 in 90 let, ki so pravilno odgovorili na matematične izračune, ugotovila, da je imel v zadnjem letu spolne odnose eden od petih, med tistimi, ki nalog niso znali rešiti, pa zgolj eden od desetih.

Do teh ugotovitev so prišli čisto slučajno, saj so sprva želeli raziskati povezavo med matematičnim znanjem in finančno pismenostjo, piše Daily Mail.

Povezava med matematiko in spolnostjo je logična
Analizo je naredila raziskovalka Cesira Urzi Brancati iz angleškega inštituta in prišla do zaključka, da je bilo med starostniki, ki pri matematičnih nalogah niso pravilno rešili niti ene naloge ali pa so dosegli le en pravilen odgovor, v zadnjem času spolno aktivnih 41 odstotkov, medtem ko je pri tistih, ki so odgovorili s štirimi ali petimi pravilnimi odgovori, spolna aktivnost narasla na 79 odstotkov.

Večje kognitivne sposobnosti namreč pomenijo bolj aktivno življenje na vseh področjih, kar se kaže konec koncev tudi na področju spolnosti.

M. P.