Sramota: Ilegalci v črnih jopičih preplavili pariški Panteon in zahtevali pravico, da ostanejo v državi!

Datum:

Več sto ilegalcev je v Parizu v petek preplavilo tamkajšnji Panteon in zahtevalo pravico, da ostanejo v državi. Turiste so iz omenjenega mavzoleja, kjer so pokopani najznamenitejši Francozi, morali evakuirati.

                   

Več sto nelegalnih migrantov je v petek okoli poldneva v črnih jopičih dobesedno preplavilo znameniti Panteon in zahtevalo dovoljenje za bivanje v Franciji. Šlo je večinoma za migrante iz različnih zahodnoafriških držav, omenjeni mavzolej, kjer so pokopani najznamenitejši Francozi, pa so morali evakuirati, saj so ilegalci predstavljali grožnjo za turiste. Voice of Europe poroča, da so se ilegalci poimenovali črni jopiči po vzoru rumenih jopičev, ki so v Franciji več mesecev vsak konec tedna protestirali proti novim in novim dajatvam ter proti nepriljubljenemu predsedniku Emmanuelu Macronu.

Le Penova se je na sramoten incident ostro odzvala
Voditeljica Nacionalnega zbora Marine Le Pen se je na dogodek že odzvala, in sicer ga je označila za nesprejemljivega: “V Franciji bi edina prihodnost za ilegalne migrante morala biti ta, da so vrženi ven, kakor predvideva zakon.”

Odzval se je tudi francoski premier Édouard Philippe: “Francoska država temelji na zakonih, kar pomeni, da se morajo državni spomeniki spoštovati zaradi spomina, ki ga predstavljajo.”

Število “črnih jopičev” nekateri ocenjujejo na kar 700 posameznikov
Število protestnikov je bilo s strani policije ocenjeno na 200 do 300 posameznikov, medtem ko nekateri aktivisti in priče ocenjujejo, da jih je bilo kar 700. Gre za sramoten incident, v okviru napadenega in zlorabljenega spomenika so med drugim pokopani Émile Zola, Victor Hugo, Alexandre Dumas, Marie Curie in številni drugi.

Panteon v Parizu (Foto: Wikimedia Commons)

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

36-letnik je med policijskim pridržanjem izgubil zavest in v bolnišnici umrl

V soboto ponoči je 36-letnik bil prisilno odpeljan zaradi...

Levičarska politika zaposlovanja razkrila številne slabosti varovanja Trumpa

Spodletel poskus atentata na kandidata za predsednika ZDA Donalda...

Brat slavnega dirkača formule 1 razkril: “Sem homoseksualec”

Nekdanji dirkač formule 1 in brat legendarnega dirkača Michaela...

Strelec v napadu na Trumpa ubil eno osebo, dve ranil

Guverner ameriške zvezne države Pensilvanija Josh Shapiro je v...