Sramota! V Sindikatu policistov Slovenije ogorčeni – “Na policijskih postajah imamo razkužila, katerim je rok uporabe potekel leta 2017!?”

Datum:

Povečana potreba po razkužilih se je zaradi možnosti izbruha koronavirusa v Sloveniji pokazala tudi na policijskih postajah po državi, saj bodo policisti med najbolj izpostavljenimi. Žal pa imajo na policijskih postajah razkužila, katerim je rok uporabe potekel leta 2017!!! Sindikat policistov Slovenije je od Ministrstva za notranje zadeve zahteval takojšnje ukrepanje, saj so policisti med najbolj izpostavljenimi skupinami glede novega koronavirusa (COVID-19).  

                   

Kljub temu, da nas vladna struktura poskuša prepričati, kako smo pripravljeni, se je vnovič izkazalo, da temu ni tako, saj se je rok uporabnosti dezinfekcijskih sredstev ponekod že iztekel. Na Sindikatu policistov Slovenije so ogorčeni in od Ministrstva za notranje zadeve pa zahtevajo, naj razkužila, kjer se je rok uporabe iztekel, takoj zamenjajo. Policijske postaje namreč potrebujejo razkužila tudi zaradi dela z nezakonitimi migranti.

V pozivu policijskega sindikata so uvodoma zapisali, da so bili s strani članic in članov obveščeni, da imajo v policijskih enotah v uporabi dezinfekcijska sredstva, katerim je rok uporabe že potekel v letu 2017. “Gre za dezinfekcijska sredstva (razkužila) DEZINSEPT DERM, proizvajalca IRBIS d.o.o., ki so bili nabavljeni v času migrantske krize v letu 2015 in 2016. Kot izhaja iz deklaracije na embalažah, ki smo jih pridobili, je bilo dezinfekcijsko sredstvo proizvedeno oktobra leta 2015, rok uporabe pa je dve leti, to je do oktobra 2017 (spodaj je fotografija primera iz ene od policijskih enot).”

Pozvali tudi člane in članice
Ministrstvo za notranje zadeve so pozvali, da naj zaradi zagotavljanja zdravja in varnosti pri delu, nemudoma pristopi k preverjanju roka uporabe vseh dezinfekcijskih sredstev, ki so v uporabi na policijskih enotah ter drugih službah Policije in MNZ ter naj tiste, katerim je rok uporabe potekel, nemudoma zamenja. Hkrati pa so tudi vse članice in člane sindikata pozvali, da naj preverijo rok uporabe zaščitnih sredstev in v primeru, da le ta niso več primerna za uporabo, o tem seznanijo nadrejene in zahtevajo takojšnjo odpravo okoliščin, ki bi lahko ogrožali njihovo varnost in zdravje pri delu. “O vseh ugotovljenih nepravilnostih seznanite tudi policijski sindikat preko sindikalnih zaupnikov in regionalnih predstavnikov,” so pozvali.

Resnično neokusno je, ko nas poskuša predsednik vlade v odstopu Marjan Šarec skupaj s svojimi ministri prepričati, kako je povsem odveč ustvarjanje panike, ker naj bi bili dobro pripravljeni na širjenje koronavirusa. Očitno temu le ni tako. Kdo bi si mislil, da nam bo v 21. stoletju primanjkovalo zaščitne opreme, ta, ki pa je na voljo, je dotrajana. Napočil je čas za takojšnje ukrepanje, namreč nezakonite migracije se dogajajo, utopično pa je pričakovanje, da bo Slovenija edina država, ki je ne bo prizadela okužba koronavirusa.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

Zaradi poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se je...