Srbija ne želi biti “parkirišče za Pakistance in Afganistance” – na meje bo poslala vojsko

45
Foto: STA

Število migrantov v Srbiji stalno narašča, odkar je Madžarska ta mesec uvedla nove ukrepe, v skladu s katerimi begunce vrača čez mejo nazaj v Srbijo. Zato bo Srbija  ustanovila mešane vojaško-policijske patrulje za nadzor svojih meja.

Srbija bo ustanovila mešane vojaško-policijske patrulje za nadzor svojih meja, ker ne želi biti “parkirišče za Pakistance in Afganistance, ki jih noče nihče v EU”, je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina sporočil srbski premier Aleksandar Vučić.

Vučić je dejal, da je namen mešane vojaško-policijske patrulje, da “brez ograj in žic” varujejo mejo pred ilegalnimi prihodi migrantov in tihotapcev ljudi.

Srbija želi ustaviti kriminal
Srbija bo po Vučićevih besedah storila vse, da se ta kriminal ustavi in vsem jasno pokaže, da država ne more biti parkirišče za Afganistance in Pakistance, ki jih nihče drug v Evropi ne želi niti videti, kaj šele sprejeti.

Foto: STA
Foto: STA

Vučić je povedal, da je na ozemlju Srbije trenutno registriranih 2699 prosilcev za azil, med katerimi je največ oz. več kot 85 odstotkov Afganistancev in Pakistancev, zelo malo pa je beguncev iz Sirije.

Dejal je še, da morajo begunci, ki v Srbijo vstopijo brez dokumentov in ne zaprosijo za azil, državo zapustiti v 30 dneh. Srbija sicer lahko sprejme od 6000 do 7000 migrantov.

I.K., STA