Srbija pospešeno razmišlja v smeri postavitve protimigrantske ograje

Datum:

Aleksandar Vulin, srbski minister za delo in socialne zadeve, je napovedal, da Srbija pospešeno razmišlja v smeri postavitve ograje na meji z Makedonijo in Bolgarijo. V postavitvi ograje Srbija vidi rešitev za preprečevanje nenadzorovanega vstopa migrantov v državo. Napovedal je, da bo o tem še danes govoril s srbskim premierjem Aleksandrom Vučićem.

                   

Vulin je napovedal, da bo vladi kmalu predlagal tudi bolj konkretne predloge za zmanjšanje deleža ekonomskih migrantov, ki vedno bolj pogosto vstopajo v državo. Spreminjajoča se struktura migrantov kaže na nujo po čim hitrejšem ukrepanju, dokler ne bo prepozno.

Imamo vojsko in policijo na mejah, morda pa so tudi ograje in postavljanje določenih ovir ena od rešitev za zmanjšanje števila migrantov,” je povedal Vulin.

Spremenjena struktura migrantov vpliva na to, da ljudje v državi ostajajo dlje kot ponavadi, zato Srbija pod nobenim pogojem ne more biti država, v katero jim bo omogočen vstop ne pa tudi izstop. Sporočil je tudi jasno, da “ekonomski migranti ne morejo nikamor v Evropo, torej ne morejo ostati niti v Srbiji in opozoril, da so zmogljivosti Srbije blizu skrajne meje.”

N. Ž, STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Nemška vlada se je spravila na svobodo tiska

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je prepovedala revijo Compact,...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...

Zelenski: “Mirovnega vrha bi se morala udeležiti tudi Rusija”

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v okviru priprave drugega...