Srbska premierka za Deutsche Welle brez dlake na jeziku: V Srebrenici ni bilo genocida!

Datum:

Srbska premierka Ana Brnabić je v nedavnem intervjuju za Deutsche Welle komentirala tudi dogodke v devetdesetih letih v zvezi z vojno na Balkanu, pri tem pa se je zapletla v precej žolčno polemiko z novinarjem.

Novinar Tim Sebastian je namreč v intervjuju namignil, da Srbija ne bo mogla vstopiti v Evropsko unijo in da od tega nima nič, dokler se ne podpiše vzajemno priznanje. Ob tem je premierki tudi navrgel, da so se zahodnobalkanske države Evropski uniji zamerile, nakar je Brnabićeva odgovorila novinarju, da ni diplomatsko, da on govori v imenu celotne Evropske unije. “Potem lahko rečem, da imate intervju sami s seboj,” mu je zabrusila.

In v čem je spor? Voditelj pogovora je vztrajal, da je pogoj za vstop Srbije v EU njeno priznanje Kosova. Prav tako je omenil tudi genocid v Srebrenici. Premierka je na to odgovorila, da se za Srbijo genocid v Srebrenici ni zgodil. Odgovorni ljudje za ta strašen vojni zločin so bili izročeni Haagu, Srbija pa je naredila vse, kar je lahko. Na novinarjevo pripombo, da premierka potvarja zgodovinska dejstva, pa je premierka ponovila stališče o Srebrenici in pripomnila, da ni korektno, da novinar omalovažuje uspehe Srbije. “Ponosna sem na to, kako se Srbija sooča s svojo preteklostjo.”

Demokracija.si

Sorodno

Zadnji prispevki

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...

[Video] Veleposestnica Nika Kovač razkazovala svojo ogromno teraso

Kulturni fenomen Nike Kovač postaja iz dneva v dan...

Golobov in Jankovićev podžupan letoval v luksuznih hotelih za drobiž

Ljubljanski podžupan Samo Logar iz vrst Gibanja Svoboda je...

Dežman ob petnajstletnici vstopa v morišče Huda Jama: Titofilni konzervativci zavračajo dialog!

Predsednik Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč...