Štajerska bo dobila še eno vinsko fontano

Datum:

Potem, ko se je v vinska fontana Marezige na Primorskem izkazala za pravo uspešnico pri turistih, so se tudi v Radencih odločili, da postavijo svojo fontano. Občina Radenci namreč stremi k temu, da bi bilo mogoče na fontani prodajati in degustirati vina domačih vinogradnikov. Nedavno so vinsko fontano odprli tudi v Vodolah v okolici Maribora.

Župan Radencev Roman Leljak je preko Facebooka sporočil, da se nadejajo, da do konca maja odprejo vinsko fontano, kjer si bodo lahko obiskovalci na samopostrežen in samoplačniški način postregli z želenim vinom in pa tudi mineralno vodo Radensko.

Fontana je zrasla na Račkem Vrhu, kjer je občina kupila stavbo, ki je bila zgrajena na začetku 19. stoletja in je pod spomeniškim varstvom, s pripadajočim zemljiščem v velikosti približno tisoč kvadratnih metrov. Župan občine Roman Leljak je za Sobotainfo povedal, da so v skladu z dogovorom z Zavodom za varstvo kulturne dediščine odstranili porušene hleve in osnovali zasnovo projekta. “Uredili bomo tudi postajališče za najmanj štiri avtodome, parkiranje pa bo možno tudi za avtobuse.

Morda je slika naslednjega: pijača in znotraj
Foto: Dani Mauko

Tako bodo obiskovalcem na voljo vina, ki bodo v večini iz Janževega, Kapelskega Vrha in tudi Radgonskih goric. Pri tem ne želijo turistom le predstaviti vin, ampak tudi okolico kot razgledne točke. “Želimo omogočiti domačinom, da se priključijo in prodajajo domače izdelke, tam imamo veliko čebelarjev, proizvajalcev suhe salame in veliko drugih. Naša želja je, da bodo vsi del te turistične točke,” je poudaril Leljak za Ptujinfo.

Potem, ko so ne dolgo tega na mariborskem podeželju, v Vodolah, odprli fontano vin, bo vinska fontana v Radencih predstavljala že drugo fontano vin, ki bo bogatila turistično ponudbo na Štajerskem.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...

Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Študentski "revolucionarji" v ZDA so jih začeli dobivati po...