Štanjel bodo preplavile najlepše romantične melodije Giannija Rijavca in Patrika Grebla

Datum:

Večni romantik Gianni Rijavec že vzhičeno odšteva dneve do 9. junija, ko v Štanjelu pripravlja veliki romantični koncert skupaj z godalnim kvartetom, Gianni pa je združil moči s fantastičnim Patrikom Greblom, ki je prispeval priredbe skladb za omenjeni kvartet.

Gianni ponosno predstavlja novi glasbeni projekt Gianni Rijavec  klavir, vokal & godalni kvartet, kjer je združil pop in simfonično glasbo. Svoje moči je združil z umetnikom Patrikom Greblom, ki je prispeval priredbe skladb za godalni kvartet. Tega sestavljajo akademske glasbenice: Anja Jamšek, Anja Istenič, Urša Kordež in Petra Tavčar. Spremljevalno pop zasedbo pa sestavljajo prekaljeni glasbeniki, kot so Arian Krašna, Matjaž Švagelj in Mitja Tavčar.

Gianni razkriva, da se mu je ideja o pop-simfo koncertu porodila po povratku iz nadvse uspešne turneje po Argentini, kjer je imel številne solistične koncerte s klavirjem za tamkaj živeče Slovence in argentinsko publiko. Gianni bo tako v Štanjelu ob spremljavi klavirja, večglasnega petja, kitare, bas kitare, tolkal in ženskega godalnega kvarteta izvajal svoje najlepše balade iz bogatega repertoarja.

“Človeški rod bo brez ljubezni propadel”
Zadnja uspešnica Giannija Rijavca je pesem Ti si lepa kot pomlad, njegove “stare” skladbe pa v novi pop-simfo preobleki ponujajo novo dimenzijo. Ti si lepa kot pomlad lahko poslušate v priloženem posnetku, seveda pa ne zamudite Giannijevega koncerta v petek, 9. junija, v Štanjelu. “Nežen, vendar strasten, čustev poln koncert je namenjen ljubezni, ki jo v današnjem času primanjkuje. To se odraža na vseh področjih, v vsakdanjem življenju. Človeški rod bo brez ljubezni propadel. Premalo se zavedamo, da se je za ljubezen treba boriti, moramo skozi trnje, da bi prišli do cvetja,” je prepričan zvezdnik.

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...