Strahu za obstoj hokeja v Kranju ni

Datum:

Pet minut s trenerjem HK Triglava Gorazdom Drinovcem: “To, da smo v dobri formi, ni naključje.”

Polovica ligaškega tekmovanja v hokejski sezoni 2017–2018 je že za nami. Po ligaškem delu bo sledil še zaključek, hokejistom Triglava pa dobro kaže v vseh kategorijah, še posebej uspešen pa je bil zadnji vikend. Triglavani so namreč zmagali v kategoriji članov, mladincev in kadetov, le v kategoriji dečkov U14 so doživeli poraz. Za dobre uspehe so zaslužni zaotovo trenerji Gorazd Drinovec, Mitja Kern in Edo Hafner, ki vodijo člane, mladince in kadete.

Goraz Drinovec je tudi predsednik Strokovnega sveta Hokejske zveze Slovenije (SSHZS) in seveda kluba HK Triglav.

Polovica ligaškega dela v mednarodni hokejski ligi IHL je že za vami. Ste na prvem mestu, kako vam je to uspelo?
Trdo delo že takoj v začetku. Z intenzivnimi pripravami in trdim delom smo začeli 20. avgusta. To ekipo pa krasi ta moštveni duh in na ramenih nekaterih starejših in izkušenejših igralcih ter z ostalimi mlajšimi igralci nam je uspelo z dobrimi igrami to, da smo vodilno moštvo na tekmovalni razpredelnici lige IHL. Vendar se zdaj ne bomo ustavljali in želimo zadržati ta nivo naše igre.

Tudi lansko sezono ste začeli odlično, zabeležili ste petnajst zaporednih zmag in sledil je niz porazov. Bo v tej sezoni kaj drugače?
V lanskem prvenstvu smo igrali samo državno prvenstvo. Po zmagah so res sledili porazi, a pri tem je botrovalo dejstvo, da je začelo po zmagah prihajati do številnih poškodb. Nekateri so se pozdravili, a so se poškodovali drugi. Prav to je tudi vzrok, da so se prav te poškodbe največ poznale.

Kakšni pa so vaši cilji v tej novi mednarodni ligi, v kateri igrajo Srbi, Hrvati in Slovenci?
Glede na to, da poznamo vse ekipe, kakšne so razmere in da se te ekipe ne bi krepile z dodatnimi tujimi igralci, potem je naš cilj priti na prvo mesto.

Tudi v mlajših kategorijah dosegate dobre rezultate. Kako to?
V nekaterih kategorijah prihaja do tega, da je jedro ekipe v nekoliko močnejši sestavi. Rezultati so tudi pričakovani, morda bi bili pri kadetih še nekoliko višje. Nosilci igre bi morali počasi prevzeti odgovornost nosilca igre, a verjamem, da se bo tudi ta kategorija v drugem delu vzdignila. Veseli pa nas, da je v klubu ogromno število mladih nadebudnežev.

gorenjski-utrip.si

Sorodno

Zadnji prispevki