Stranka SD v življenjski krizi; članstvo nezadovoljno s Fajonovo

Datum:

Zdi se mi, da je tale sestanek en teden prepozen, moral bi biti prej. Občutek imam, da se obnašamo kot otroci v otroškem vrtcu, ker enostavno ne znamo sprejemati pravih odločitev, in to nam bo škodovalo. Najbolj pa sem jezen na Tanjo, ona je vendarle vodja diplomacije, a njene izjave niso bile popolnoma nič diplomatske,” je dejal za RTVS eden od članov lokalnih odborov na srečanju s predstavniki lokalne mreže stranke SD.

                   

V torek je potekalo srečanje s predstavniki lokalne mreže SD, ki rešuje svoj ugled. Sodeč po aktualnem dogajanju, je stranka SD v življenjski krizi, predsednici stranke Tanji Fajon pa očitajo premalo diplomacije. Predstavniki in člani lokalnih odborov so s trenutno situacijo stranke vidno nezadovoljni, nekateri menijo, da so ukrepali prepozno in da so bile sprejete napačne odločitve. V prihodnjih dneh je pričakovati razčiščevalni obračun znotraj stranke.

Potem ko ministrica Dominika Švarc Pipan predsedniku vlade Robertu Golobu ponudila svoj odstop, je ta sporočil, da jo bo sprejel in prihodnji teden začel iskati novega pravosodnega ministra. Nemir pri Socialnih demokratih pa se še zdaleč ni polegel, četudi je Klemen Žibert odstopil, da bi s tem, kot je dejal, stranko “razbremenil”. Čeprav je povedal, da je bila to njegova namera, so se pritiski na stranko vršili predvsem zato, ker so na dan začele uhajati določene informacije o nepremičninskem imperiju njegove družine, s tem pa škodovale ugledu stranke. A njen ugled je narušen, tudi sodeč po besedah članov lokalnih odborov stranke.

Jezni na Tanjo Fajon
“Premalo so zaščitili Dominiko, prej so jo vsi tolkli, zdaj pa jo nazaj vlečejo. To mi ni všeč,”
 je za javno televizijo dejal eden od članov. “Zdi se mi, da je tale sestanek en teden prepozen, moral bi biti prej. Občutek imam, da se obnašamo kot otroci v otroškem vrtcu, ker enostavno ne znamo sprejemati pravih odločitev, in to nam bo škodovalo. Najbolj pa sem jezen na Tanjo, ona je vendarle vodja diplomacije, a njene izjave niso bile popolnoma nič diplomatske,” je povedal predstavnik lokalnega odbora stranke.

Foto: BOBO

Srečanje s predstavniki lokalne mreže stranke SD je potekalo v torek, srečanje pa je po poročanju RTV potekalo za tesno zaprtimi vrati, namesto Žiberta naj bi razpravo vodil namestnik Zvezdan Mikič. Predstavniki 212 občinskih in 35 območnih organizacij so se po srečanju izogibali kameram, kar  po mnenju avtorice prispevka na RTV kaže, da “isker v stranki ne želijo dodatno razpihovati”. Po njenih besedah so nekateri zahtevali spremembo statuta, da bi vsi člani imeli pravico voliti predsednika, ta pa bi si potem sam izbral tajnika.

Foto: zajem zaslona

Zahteva po odstopu vodstva?
Sicer pa je pred SD v ponedeljek konferenca stranke s kongresom, ki se utegne razširiti na volilnega. Kam se strankarsko članstvo nagiba in kako trdno je v sedlu ožje vodstvo, še ni jasno, je pa Žibert z odstopom želel razbremeniti Tanjo Fajon. Stranka je Žiberta doslej branila tudi po aferi sodne stavbe. Med članstvom je po besedah avtorice prispevka zakrožil dokument, ki poudarja, da je SD v življenjski krizi in da naj bi bila to stranka korupcije. V njem naj bi bila zapisana tudi zahteva po odstopu celotnega strankinega vodstva. V prihodnjih dneh je pričakovati razčiščevalni obračun znotraj stranke.

T. B.

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj vse so do sedaj uspeli izvedeti o 20-letnem strelcu na Trumpa

20-letni strelec Thomas Crooks, ki je poskušal ubiti nekdanjega...

Magija gorskih jezer – nagrada za trud in vztrajnost

Pot do gorskih jezer zahteva nekoliko več napora in...

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne se je ob jezeru pri Borovljah,...