Strelski spopad med migrantskim klanom in motoristično tolpo

Datum:

V centru Duisberga na zahodu Nemčije, nedaleč od meje s Francijo, so bili v strelskem spopadu med pripadniki motoristične tolpe Hell’s Angels in kriminalnim migrantskim klanom štirje ranjeni, 15 ljudi pa je bilo aretiranih.

Na posnetkih incidenta je videti množico, ki med odzvanjajem strelov teče skozi stari mestni trg. Iz videov sicer ni mogoče razbrati, kdo na koga strelja. Policija je aretirala 15 osumljencev. Med njimi so bili tako pripadniki motoristične tolpe kot migrantskega klana.

Po trditvah policije so bili v streljanju ranjeni štiri ljudje, na kraju zločina pa so našli 20 praznih tulcev. Po pisanju Rheinische Post naj bi se incident zgodil zaradi Libanonca, ki je svoje kolege ovajal policiji. Po njegovi izključitvi iz skupine je zahteval srečanje, v katerem je prišlo do streljanja. Kako so v to zgodbo vpleteni pripadniki motoristične tolpe, ni čisto jasno.

V incidentu je bilo vpletenih okoli sto tolpašev in pripadnikov migrantskega klana. “Vpleteni so skoraj vsi dobro znani pripadniki (kriminalnega) podzemlja v severnem Duisburgu: Hells Angels in pripadniki klana,” je razkril anonimni policijski vir. V soočenju dveh skupin je prišlo do streljanja v vse smeri, zaradi česar ima po mnenju policije zasluge zgolj srečno naključje, da ni bilo ranjenih več ljudi.

Po trditvah tiskovnega predstavnika policije Stefana Hauscha je stanje v mestu napeto, saj vanj prihajajo tudi pripadniki drugih motorističnih tolp iz okolice in sosednjih mest. Nemška policija se sicer že leta ubada s kriminalom migrantskih klanov, ki jih v večini primerov sestavljajo velike arabske družine. Policija jih je skušala obvladati z racijami in aretacijami, a neuspešno. Migrantski klani so vse večji in močnejši. Leta 2019 so organi pregona bili prisiljeni priznati, da se je število kriminalnih klanov samo v predelih Porenja in Porurja povečalo z okoli 50 na 100.

Ivan Šokić, Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

Grims pojasnil, zakaj ni želel glasovati o deklaraciji o Ukrajini

Slovenski dominantni mediji, ki delujejo pod okriljem tranzicijske levice,...

Švedska: Dva Britanca v avtomobilu ustreljena in zažgana!

Več kriminala kot na Švedskem se zgodi le še...

Globalni digitalni kolaps: v Krki izpad celotnega računalniškega sistema

Uporabniki Windowsa po vsem svetu se srečujejo s t....

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...