Študij Mediji in novinarstvo sedaj brez šolnine

Datum:

Fakulteta za medije prejela koncesijo za izvajanje visokošolskega strokovnega študijskega programa Mediji in novinarstvo 1. stopnje in magistrskega študijskega programa Mediji in novinarstvo 2. stopnje. Tako sta oba študijska programa v okviru razpisanih rednih vpisnih mest brezplačna.

10. februarja 2022 je Vlada Republike Slovenije dodelila koncesijo Fakulteti za medije za izvajanje visokošolskega strokovnega študijskega programa Mediji in novinarstvo 1. stopnje in magistrskega študijskega programa Mediji in novinarstvo 2. stopnje. Študentom bo tako v študijskem letu 2022/23 na vsakem izmed programov na voljo do 40 rednih/brezplačnih mest za vpis v 1. letnik za kraj izvajanja Ljubljana.

Dekan fakultete za medije, prof. dr. Borut Rončević, pravi: “Za fakulteto je to veliko priznanje za dosedanje delo. Za zainteresirane kandidatke in kandidate pa odlična priložnost za študij na javno financiranem programu, brez šolnine. Na programu, ki je zanimiv in uporaben, na katerem se bodo naučili tako veščin potrebnih za vsebinsko novinarsko delo kot tudi rokovanja s tehnologijo, ki jo pri svojem delu uporabljajo medijske hiše. Tekom študija se bodo študentje srečali s strokovnjaki znanih medijskih hiš, ki jim bodo predajali tako svoje znanje kot tudi razkrili skrivnosti dela na področju medijev in novinarstva.”

Fakulteta za medije (foto: FAM)

Študijska programa ponujata pester predmetnik, ki daje široka znanja in veščine za ustvarjanje kvalitetnih vsebin, uspešno novinarsko delo, PR, oglaševanje in podobno.

Prvi prijavni rok za državljanke in državljane držav članic EU, tujce, Slovence in Slovenke brez slovenskega državljanstva za vpis v dodiplomski študijski program je odprt in poteka do 18. marca 2022, za vpis v magistrski študijski program pa od datuma objave razpisa (predvidoma konec marca) in bo potekal do 30. junija 2022.

Študija, na katera se lahko brezplačno vpišejo tudi zaposleni, se bosta izvajala v redni obliki, večinoma v popoldanskem času na Leskoškovi 9e v Ljubljani.

Več informacij o študijskem programu Mediji in novinarstvo (VS): povezava

Več informacij o študijskem programu Mediji in novinarstvo (MAG): povezava

Ljudski glas

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....