11 let po izginotju Madeleine McCann se iskanje nadaljuje

Madeleine McCann je izginila maja 2007, ko je bila star tri leta. Do zdaj jo niso našli (foto: Twitter).

Londonski metropolitanski policiji so v ponedeljek odobrili sredstva, ki naj bi znašala nekaj več kot 171.000 evrov, za nadaljevanje iskanja Madeleine McCann. Tudi notranje ministrstvo v Veliki Britaniji je dejalo, da si še vedno prizadevajo za preiskavo.

Starša izginule deklice, Kate in Gerry McCann, sta “globoko hvaležna” za odobritev novih sredstev in spodbujena, ker policija še vedno verjame, da lahko pridejo resnici do dna. Daje jima upanje, da bosta izvedela, kaj se je zgodilo z njuno hčerko, poroča Daily Mail. 

Detektivi so februarja zaprosili za dodatna sredstva, da bi našli deklico, ki je maja 2007 izginila iz družinskega počitniškega apartmaja na Portugalskem. Za celotno preiskavo so doslej porabili že več kot milijon evrov.

Starša pogrešane deklice (foto:STA)

“Preiskava še ni dosegla zaključka in še naprej jo bomo odločno nadaljevali,” je dejal tiskovni predstavnik ministrstva za notranje zadeve. V preiskavo je bila vključena tudi portugalska policija, ki je s preiskavo začela, mnogo privatnih detektivov je delalo na tem primeru. Prevedli so več kot 40 tisoč dokumentov iz portugalščine, okoli 600 ljudi je bilo zaslišanih, saj so imeli informacije o deklici. Iskanje deklice Madeleine je torej ena najdaljših, najodmevnejših in najdražjih policijskih preiskav v zgodovini.

A. G.