fbpx

16-letna Julie Alliot iz Francije je najmlajša smrtna žrtev koronavirusa v Evropi! Pred tem ni imela prehodnih bolezni!

Foto: Twitter

Iz Francije prihaja tragična vest. Okužba z novim koronavirusom je zahtevala življenje komaj 16-letne Julie Alliot brez prehodnih bolezni, kar predstavlja najmlajšo žrtev zahrbtnega virusa v Evropi. Julie, ki jo najbližji opisujejo kot bistro in ljubljeno dekle, je v sredo podlegla dihalnim težavam in sicer potem, ko se ji pred tednom dni pojavil prvi rahel kašelj. 

“Prenehati moramo vztrajati pri prepričanju, da koronavirus prizadene le starejše,” je opozorila skrušena sestra pokojnice Manon. Prepričana je, da nihče ni nepremagljiv. Julie je prejšnji teden le rahlo kašljala. Minuli konec tedna se je njeno zdravstveno stanje na račun sluzi, zato so se v ponedeljek odpravili k splošnemu zdravniku. Pri zdravniku so ji diagnosticirali dihalno stisko.” 

Pljuča so preprosto odpovedala
Pri srednješolki Julie iz Longjumeauja, južno od Pariza, so se prvi simpotomi pokazali prejšnji teden. Po obisku lokalnih družinskih zdravnikov so jo nemeudoma premestili v bolnišnico Necker v Parizu. “Njena pljuča so odpovedala,” je po poročanju Daily Maila dejala Manon. “Zdravniki so storili vse, kar so mogli, vendar jo je bilo nemogoče oživeti.” 

Foto: epa

Ko sta izvedeli za smrt Julie, sta Manon in njuna mati prihiteli v bolnišnico. “Imeli smo čas, da se poslovimo, a smo morali kaj hitro pričeti razmišljati o prihodnosti.” Ker 16-letnica pred okužbo s koronavirusom ni imela nobenih posebnih bolezni, se je njena sestra odločila, da o boleči izgubi javno spregovori za časopis Parisien. Z objavo novice je namreč želela ljudem dati vedeti, da koronavirus ni imun na starost.

Po dosedanjih podatkih je število okuženih v Franciji že preseglo 29 tisoč. Francoski premier je danes opozoril, da se bo zaradi naraščajočih primerov okužbe zdravstveni sistem izpostavljen velikim obremenitvam. Številni se bojijo, da bodo v roku 48 ur bolnišnice okrog Pariza povsem prenapolnjene s pacienti.

Hana Murn