fbpx

21-letnik krvavo truplo umorjene 17-letnice objavil kar na Instagramu!

Foto: Facebook

Ko je v Sloveniji odjeknila novica o tem, kako sta dva fanta do smrti zbrcala sovrstnika in vse skupaj v živo predvajala preko družabnega omrežja Facebook, je bil marsikdo začuden in ogorčen, kako je kaj takega sploh mogoče. Sodeč po poročanju iz ZDA pa očitno uporaba omrežij, ki kažejo posledice umora, še vedno ostaja praksa, saj je fant nedavno umoril najstnico, nato pa sliko okrvavljenega trupla objavil kar na Instagramu. 

Instagram se je moral posebej naprezati, da je izbrisal objavo trupla ubite 17-letnice Biance Devins, ki jo je objavil 21-letnik Brandon Clark, ki je zdaj obtožen umora, ki se je zgodil v nedeljo zjutraj v Utici v New Yorku.

Preden si je Brandon poskušal soditi, je na Instagramu objavil pretresljive fotografije. Policija je vendarle pravočasno prispela do morilca in ga odpeljala v bolnišnično oskrbo z namenom, da bi mu bi bilo mogoče soditi za umor mladenke. Če je kdo mislil, da bodo neprimerne slike nemudoma izbrisane, se je uštel, na Instagramu so namreč za to potrebovali kar nekaj ur.

Foto: Facebook

Policija je po poročanju portala Heavy potrdila avtentičnost fotografij, brezbrižni Brandon pa je bil obtožen umora. Iz Instagrama so sporočili, da glede objavljenih fotografij, na katerih je bilo mogoče videti tudi prerezan vrat, sodelujejo s policijo. Predstavnik Facebooka, ki ima v lasti Instagram, je po poročanju BBC sporočil, da si v podjetju prizadevajo, da takšna vsebina ne bi bila javno dostopna. “Naš cilj je, da ukrepamo čim prej. Vedno pa je prostor za izboljšave. Naše misli so z vsemi tistimi, ki jih je prizadel tragični dogodek,” so še sporočili.

Večer pred umorom sta bila skupaj
Užaloščena družina je Bianco opisala kot ljubečo sestro, hčerko, sestrično ter čudovito mlado dekle. Policija je sporočila, da sta se žrtev in morilec spoznala preko Instagrama pred dvema mesecema. Skupaj sta večer pred zločinom obiskala celo koncert, nato pa sta se na poti domov skregala. Policija preiskuje, če je morda ljubosumje tisto, ki je vodilo k umoru.

Hana Murn