fbpx

Bolno: 43-letni pedofil spolno zlorabil komaj 14 mesecev staro malčico! Zaradi hudih poškodb je nujno potrebovala pomoč kirurgov!

Foto: Twitter

Iz Škotske prihajajo novice o tem, da bo moral pedofil, ki je spolno napadel komaj 14 mesecev staro malčico in ji ob tem zadal hude poškodbe, za zapahi preživeti 10 let. Sprenevedanje in prelaganje krivde na mater dojenčice mu tako le ni uspelo. 

14-mesečno dojenčico je na njenem domu v škotskem mestu Kilwinning aprila lani napadel 43-letni Alan Kusz. Kusz je med sojenjem vneto trdil, da je mati odgovorna za poškodbe, ki jih je zdravnik opisal kot ene najhujših, kar jih je do sedaj videl.

Pedofil, ki ga je osebno poznala mati malčice, je na sodišču vztrajno trdil, da je ob obisku opazil, kako dojenčica kriči zaradi bolečin. Sodnik je glede bolečin, ki jih je zadal Kusz, dejal, da je mogoče trditi, da sta bila ob zadajanju bolečin ranljivi žrtvi opazna “omejeno zavedanje in empatija”, in ga ob tem okrcal zaradi zanikanja krivde. Izpostavil je, da je iz njegovega psihološkega poročila razvidno, da zaradi svojega pogleda na zadevo obstaja velika nevarnost ponovitve kaznivega dejanja resne narave.

“Družba z gnusobo gleda na takšne oblike napada, zato je na sodišču odgovornost, da ukrepa v skladu s tem,” je še zatrdil sodnik in dodal, da so mladi in ranljivi otroci upravičeni do zaščite. Zelo pomembno je, da se tisti, ki se nagibajo k storitvi kaznivega dejanja v obliki spolne zlorabe, zavedajo, da jih bo zaradi tega doletela znatna zaporna kazen, ko bodo privedeni pred sodišče.

Foto: Facebook

Mati dojenčice povsem pretresena
Na enem izmed sojenj na začetku leta je bilo mogoče videti, kako se je materi zaradi napada na hčerkico povsem zrušil svet. Njeno razburjenje je bilo več kot opazno, glede na to, da je dojenčica zaradi napada nujno potrebovala operacijo, pediater je namreč ocenil, da so poškodbe ene izmed najhujših, kar jih je videl do sedaj.

Kusz je bil kljub zanikanju krivde aretiran, saj ga je dokaz DNK povezal s prizoriščem brutalnega napada. Dojenčica si je ob pomoči kirurgov opomogla od napada, je pa vprašanje, kako bodo posledice napada vidne v prihodnosti. Britanski Daily Mail poroča, da je pedofila sodnik za večno uvrstil na seznam spolnih prestopnikov in ga zaradi posledic, ki jih je povzročil dojenčici, obsodil na deset let zapora.

Hana Murn