fbpx

22-letna ženska umrla v agoniji nekaj ur potem, ko je klicala nujno pomoč, a se je operaterka iz nje norčevala: “Vsi bomo nekega dne umrli!”

Naomi Musenga (foto: TW)

Francoski tožilci so začeli z uradno preiskavo smrti mlade ženske, ki je umrla le nekaj ur po klicu za nujno pomoč. Z dekletom se je pogovarjala operaterka, ki se je iz nje norčevala, ko je 22-letna Naomi Musenga potožila, da ima hude bolečine v trebuhu in da bo umrla.

V posnetku triminutnega klica, ki ga je pred kratkim prejela dekletova družina, se komaj sliši njen glas, ko skuša povedati “vse me boli” in “umrla bom”. A se je operaterka iz nje norčevala in ji rekla, “sigurno boš umrla, nekega dne, tako kot vsi drugi”, in dodala, naj raje pokliče hišnega zdravnika.

Pet ur potem, ko je bila Naomi Musenga sama, je še enkrat poklicala nujno pomoč; po tem klicu je končno prišel rešilec in jo odpeljal v bolnišnico v Strasbourg v vzhodni Franciji. A je kmalu zatem umrla, zaradi srčnega napada. Obdukcija je pokazala, da je dekle utrpelo večkratno odpoved organov, poroča Mail Online.

Oče in mama nesrečnega dekleta (Foto: TW)

“Vprašamo se lahko, kakšen človek zastavlja takšna vprašanja umirajoči osebi,” je dejala sestra Musenge. Operaterka pa se sedaj sooča s tožbami, ker ni pomagala umirajoči osebi, dobila je tudi odpoved. “Za zdaj vemo le, da je prišlo do hitrega poslabšanja organskih funkcij, kar je pripeljalo do smrti Naomi, ne vemo pa, kaj je povzročilo te hitre odpovedi,” je povedal odvetnik družine Mohamed Aachour.

Tudi francoska ministrica za zdravje Agnes Buyzn je objavila na Twitterju zapis, da je bila “globoko ogorčena” in je odredila preiskavo služb za nujno pomoč. Želi se tudi sestati z urgentnimi zdravniki, da bi z njimi govorila o primeru Naomi. Vlada pa se že spopada z ogromnimi obremenitvami v zdravstvenem sistemu, saj primanjkuje postelj, kar pomeni, da so mnogi bolniki prisiljeni spati na nosilih na hodnikih. Tudi medicinske sestre in drugi delavci so v zadnjih tednih protestirali zaradi prenatrpanosti in zaradi pomanjkanja osebja.

A. G.