fbpx

Na ruskem veleposlaništvu v Buenos Airesu odkrili kar 400 kilogramov kokaina

Foto: Twitter

Na ruskem veleposlaništvu v argentinskem Buenos Airesu je policija zaplenila skoraj 400 kilogramov kokaina. Aretirali so več oseb, ki naj bi bili člani tolpe za tihotapljenje mamil. V Argentini so aretirali dve osebi, v Rusiji pa tri. Eden od aretiranih v Argentini naj bi bil pripadnik policijskih sil iz Buenos Airesa.

Argentinska ministrica za varnost Patricia Bullrich je v četrtek na novinarski konferenci dejala, da je droga, ki so jo odkrili v prizidku veleposlaništva, na črnem trgu vredna okoli 50 milijonov evrov. Policijska preiskava je sicer trajala več kot leto dni.

“Skupina kriminalcev je poskušala zlorabiti diplomatsko kurirsko službo ruskega veleposlaništva”, da bi drogo pretihotapili v Evropo, je še povedala. Dodala je, da sta se ruska in argentinska policija odločili za skupno operacijo, ko jih je decembra 2016 ruski veleposlanik seznanil z najdbo mamil.

“Kokain smo zamenjali z moko in namestili nadzorne naprave, s katerimi smo nadzorovali pošiljko,” to je bilo 16 torb mamil. Mamilo “zelo visoke čistosti” naj bi bilo namenjeno v Rusijo in najverjetneje tudi v Nemčijo, kjer naj bi živel domnevni vodja tolpe, poroča STA. Mamilo naj bi izviralo iz Kolumbije ali Peruja. Argentinska ministrica je prepričana, da bo nemška policija ubežnika tudi ujela.

C. Š.