25 poškodovanih v eksploziji v švedskem Linkopingu, domačini prepričani, da je šlo za teroristični napad!

Posledice eksplozije v Linkopingu na Švedskem (vir: twitter)

V mestu Linkoping na jugu Švedske je odjeknila eksplozija, v kateri je bilo po zadnjih podatkih poškodovanih 25 ljudi. Razlog za eksplozijo še ni znan.

Do eksplozije je prišlo okoli 9. ure zjutraj, sunek eksplozije pa je po poročanju RT uničil okna in balkone v bližini ter poškodoval stavbe v bližini. Na kraj dogodka je bilo poslanih okoli dvajset reševalnih vozil, spremljalo pa jih je še vsaj šest gasilskih vozil.

Policija je potrdila, da je bilo zaenkrat v eksploziji poškodovanih 25 ljudi. “Bil sem pod tušem, ko se opazil, da se cela hiša trese. Grmelo je kakor nevihta,” je povedal Pontus Johansson.

Policija je zaradi eksplozije ogradila območje, a zaenkrat ni še nobenih načrtov, da bi evakuirali lokalno prebivalstvo. Predstavnik policije je povedal, da so dobili večje število klicev v zvezi s hudo eksplozijo, do katere je prišlo v središču Linkopinga. Zaradi eksplozije so številne ranjene hospitalizirali, a za zdaj še ni znano, kako hude poškodbe so utrpeli.

Posledice eksplozije v Linkopingu na Švedskem (Vir: Twitter)

Čeprav vzrok eksplozije zaenkrat še ni znan, pa naj bi imel vse značilnosti napadov, povezanimi s tolpami. V preteklosti smo že poročali o splošno razširjenih napadih z eksplozivnimi sredstvi na Švedskem. Prišlo je celo tako daleč, da je decembra švedska nacionalna televizija vrtela oglas, v katerem so opozarjali pred nevarnostmi, ki jih predstavljajo ročne granate, in zakaj jih ne bi smeli sprožiti v stanovanju.

Lokalni prebivalec Pyo Stranding je na Twitterju zapisal, da naj bi šlo za teroristični napad, a ta informacija vsaj za zdaj še ni potrjena.

Ivan Šokić

 • Marija

  V nekaj letih bo Evropo razdejana.

 • xtc

  Takole izgleda nevtralna Švedska V MIRU-NO MED ww 2 NI BILA POŠKODOVANA TAKOLE NOBENA HIŠA.

 • JANEZ GUS

  Rekli bodo,ti fukjeni Švedi,da je nekomu zjutraj pri pripravi kave razneslo kofetero,tako kot NOTER DAME,se je zakurila po nesreči oz. sklp okoliščin.

 • samsara

  Kakšen teroristični napad neki?!
  Pa ne na Švedskem!
  Kakšen “kratek stik”, kot npr. v Franciji, ali pa kakšen drug nepredvidliv slučaj. Kaj takega bodo odkrili vrli švedski preiskovalci.

 • samsara

  “…in zakaj jih ne bi smeli sprožiti v stanovanju.”Ročnih granat namreč

  Imajo pa jih očitno lahko, tudi v stanovanju, Švedi, le paziti morajo, da jih ne sprožijo.
  Zanimiv razvoj zbirateljstva nam gori. Včasih znamke, star denar…, danes ročne granate.
  Ni kaj, pridobitve ‘bogatitve in plemenitenja’ Evrope, prihajajo do izraza. Vsak dan bolj.

 • samsara

  So tam živeli, ali pa še živijo kakšni “švedski državljani”?
  Prva, druga ali celo tretja generacija?