Protestantska škofinja iz Stockholma trdi, da ima več skupnega z muslimani kot desničarskimi kristjani

Stockholmska lezbična škofinja Eva Brunne ima po lastnih trditvah več skupnega z muslimani kot desničarskimi kristjani (vir: twitter)

Protestantska lezbična škofinja iz Stockholma, ki je v preteklosti zahtevala umik križev iz cerkev, da bi naredila prostor bolj muslimanom prijazen, zdaj trdi, da ima več skupnega z muslimani kot pa z desničarskimi kristjani.

Škofinja Stockholma Eva Brunne je v intervjuju na švedskem nacionalnem radiu povedala, da verjame, da so “desničarski populisti” ugrabili pogovor o krščanskih vrednotah.

“Vsi moramo misliti, kakšni ljudje smo in s kom živimo. V resnici imamo vsi enako vrednost. Čeprav ne govorimo istega jezika ali molimo k Bogu na enak način ali izgledamo enako, imamo enako vrednost in bomo živeli v državi skupaj in imeli iste pravice,” je po poročanju Breitbarta povedala Brunnejeva.

Skrivanje križev v cerkvah
“Pravim, da imam včasih več skupnega z muslimani, ki jih srečam, kot pa z desničarskimi kristjani,” je dodala Brunnejeva in se skladno z levičarsko indoktrinacijo obregnila ob križarske vojne in lov na čarovnice. “Veliko slišimo o terorizmu in mislimo, da to počnejo muslimani, kar je res, a je kljub vsemu to majhna majcena manjšina vseh muslimanov, ki jih poznamo.”

Javno deklarirana lezbična škofinja je že leta 2015 prišla pod drobnogled javnosti, ko je muslimanom namenila prostore za molitev in zahtevala, da se umaknejo vsi križi in preostala krščanska simbolika, zato da ne bi žalili muslimanov. Brunnejeva je takrat svojo odločitev branila s trditvami, da sledi zgledu molitvi namenjenim prostorom na letališčih in v bolnišnicah.

Ivan Šokić

 • KALAMAR

  Tej so pa res zmrznili možgani!

 • Janez Novak

  A so krivi chemtraili, ali dajejo Švedom kaj v vodo, ali jim vplivajo direktno na možgane – ampak Švedi so znoreli. Njihovi predniki, Vikingi, se obračajo v grobu.

  • Observer

   Njihovi predniki GUSTAVUS ADOLPHUS IN PRAVI LUTERANI se obračajo v grobu. Predlagam, da si preberete zgodovino o junaštvih Luteranskega Gustavusa Adolphusa in kako je iz Švedske naredil močno in bogato kraljevino. Za reformacijo pa je dal tudi svoje življenje, ko je v 30. letni vojni prišel na pomoč preganjanim Luteranom v Nemčiji in rešil Reformacijo pred uničevalnim pohodom Rimokatoliških hord. Takrat je samo zaradi tega umrlo 1/3-2/3 Nemcev. Vsi poznato Vikinge, primitivce in divjake, ki jih danes spet romantizirajo in marsikaj o njihovem barbarstvu zamolčijo, noben pa ne pozna Gustavusa Adolphusa in njegovega krščanskega civiliziranega in pogumnega zgleda in kako je Bog blagoslovil Švedsko zaradi njega in ostalih Švedov, ki so takrat resnično verovali in ubogali Boga. Švedi so danes večinoma navadni neo-pogani in sekularni atesti, zato pa so popolnoma brez kompasa in se jim meša.

 • pajot

  Tole švedinjo je pa Bog hudo štrafal. Ne samo,da je lezbijka,tudi grda je.

 • dob

  Stockholmski sindrom.

 • xtc

  Babo razrešit in dat na psihiatrijo.
  Lezbijke in homosrksualci nimajo nič skupnega z Jezusovim naukom in Krščanstvom,preje z poganstvom in razvratom.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Tej se pa res kisa v možganih. Via psihiatrija.

 • marta

  Revica, tale pa res “pozna” Sveto pismo, na katerega se protestanti tako radi sklicujejo, če tako razmišlja.
  Na splošno protestanti ne marajo katolikov – “Luthrov sindrom”, ker so prepričani, da katoliki sploh ne poznajo Svetega pisma…. pa papeža imamo, kateremu se je Luther uprl in ga oni ne priznavajo, če ne celo prezirajo…..
  Kje v Svetem pismu pa škofinja Stockholma Eva Brunne prepozna v muslimanski veri, svoji veri podobnost, ali celo “nekaj skupnega” pa najbrž niti sama ne ve, ampak vse to izhaja iz mržnje do katolikov.
  Bog se jo naj usmili in razsvetli, da bo še pravočasno spoznala, kaj je prav !

  • Matt von Glanz

   Verjemi, tale ni ne protestantka ne kristjanka in ignorira SP. svoje placilo je ze prejela, odpad. Kar se pa tice prot in kat — skupaj bo treba stopiti! Jaz sem prvi.

  • samotoje

   Kot deklariran evangeličan augsburške veroizpovedi protestiram proti posploševanju in polresnicam. Evangeličanstvo ni monolitna Cerkev, kot je rimskokatoliška, zato brez poznavanja zgodovine obeh, razlik in stičnih točk hitro zaidemo v posploševanje. Mi in oni, hm. Voda na mlin islama.

   • Observer

    Tudi sam sem protestant. Stičnih točk z rimokatoliško cerkvijo ni, so samo razlike. Martin Luter je citiral Jeremijo 51:9, ko mu je to postalo kristalno jasno, da se rimokatoliška cerkev ne bo reformirala nikoli. To je ponovljeno v Knjigi Razodetja 17 in 18, še posebej Kristusov klic po svojem angelu v Razodetju 18:4 naj njegovi ljudje gredo ven iz nje (iz rimokatoliške cerkve) in se ločijo kot uči apostol Pavel v 2 pismu Korinčanom. Danes pa so celo še nekoč od rimokatoliške cerkve najbolj preganjani Valdenzi se združili z njimi in medse sprejeli papeža Frančiška, ki se je prišel opravičit za vse klanje in morjenje, ki ga je počela katoliška cerkev nad Valdenzi. Kdor verjame njegovim sladkim besedam, bo storil isto napako kot so jo storili Kalvinisti in Hugenoti v Franciji (pokol na dan Sv. Bartolomeja). Sramota. Dogaja se veliki odpad od resnice kot je prerokovano v Svetem pismu. Zato bo Bog sodil tako katolike kot odpadle protestante, ki so spet postali katoliki. Tudi vi v prekmurju oz. kjerkoli že ste, vaše stavbe v katerih domnevno častite Boga postajajo vedno bolj katoliške, kakor tudi vaša doktrina. Oz. ste že katoliki vsaj po vaših voditeljih sodeč, da kršenja Božje besede z ženskimi pastorkami ne omenjam. Drugo so pravi Kristjani, posamezniki, ki se ne dajo, ker v njih prebiva Sveti Duh in resnica.

  • Observer

   Vaš problem je, da prav tako ne poznate Svetega pisma, ki govori o velikem odpadu od resnice. O tem je prerokoval tako Gospod Jezus Kristus kot apostoli. Protestanti niso nobena izjema. Samo ime protestant še ne pomeni, da to res si. Ti protestanti danes namreč ne protestirajo več, ampak so postali katoliki. Katoliki so odpadli od resnice leta AD325, protestanti pa v našem času oz. skozi zadnjih sto ali več let, postopoma. Če se nekdo oklicuje za protestanta oz. Kristjana, to ne pomeni nič, če zavrača Sveto pismo kot ta neumna stara lezbična ženska. Že samo pismo Rimljanom 1 ji pove, da njen življenski stil nima nobene veze s krščanstvom (še več, pove, da je to Božja sodba nad njo), kaj šele vse ostalo, da sploh ne bi smela biti pastorka kot ženska, in tako dalje, in predvsem to, da so se spet vrnili pod dežnik Vatikana.

 • šmentanamuha

  Lezbična škofinja? En absurd večji od drugega. Ko bo Švedska postala večinsko muslimanska, ji bodo pokazali, kje ji je mesto … pa odkod se jemljejo? Čista groza.

  • Matt von Glanz

   :)) njeno ime je zapisano na dveh listah za odstrel, samo še ne ve

 • Armagedon

  Tale lizi-lizi coprnica ima zagotovo veliko s hudičem in vsekakor čisto nič s Kristusom, razen da se hrani na njegov račun.

  Za nagrado poslat na izlet v Arabijo, da tudi ona okusi vse čare njihove tolerance in njihovih prelepih Islamskih zakonov.

 • KALAMAR

  Stara lezbača, bi ga morala fasat od kamelarja!

 • Artur

  Že po njeni glupi faci človek sklepa, da ima to lezbaško babše totalno “razmetano podstrešje” kaj šele, če kaj blekne, sicer pa je to značilnost vseh sodomitov.

 • garfi

  še migranti je ne bodo poj

 • if

  Po njeno ima prav, zato naj bo z njimi.
  Njen prašef Luther je bil antisemit, musliman je antisemit.

  • Matt von Glanz

   Dvomim, da ta misli na antisemitizem, bolj na dobicek

 • cosmosjasnovidec

  Take grdosinje pa že dolgo razen tistega tranzvestita “eugenije” ni bilo za videti.
  Torej nič čudnega,da sta lezbači kje pa obstaja kakšen moški,da bi se lotil take gnusobe pa mi res ni jasno.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • Steiermarkt

   Si si zamenjal plenice? Sosedje mi pravijo da vsa okolica zaudarja po tvojem dreku…
   Anus ti vec ne drzi dreka ker so te klienti tvoje matere kot otroka natepavali v rit….

   • cosmosjasnovidec

    Z pedofilsko nesnago ne kontaktiram tako da buzič štura čao,bay,bay smet čefutarska komunajzerska buzerantska.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

    • Steiermarkt

     TESLO ZABITO KI SMRDI PO DREKU !!!
     Si zamenjal plenice? Anus ti vec ne drzi dreka ker so te kliente tvoje matere prevec buzerirali …. sosedje se pritozujejo da okrog tvojega brloga vse zaudarja.. Rasmisljajo o deratizaciji…

 • Sweet Sue

  Protestantska škofinja je oximoron.

 • Steiermarkt

  Ta baba naj skupaj s svojo partnerico cimpreje odide v Saudsko Arabijo in tam naj tudi ostane. Pa se Tanjo Fajon, Mesecnika in ostale bluzerje naj vzame s seboj… pa srecno pot

 • Skrajno Desni

  Muslimani so jo zamenjal za kozo, pa se zato dobro počuti med njimi.

 • Okra tatoo

  Ha,ha, kar poglejte križe na strehah svojih cerkev. Protestantski in predprotestantski križi so na strehah zdaj vaših cerkev, cerkev ,ki ste jih ukradli, in zgodovino izbrisali, tako kot vso srenjsko zemljo (a ne kako prikladno ime, za skupno last protestantov), v veliki večini. Imajo namreč obliko dvojnega križa, tako kot v Slovenskem, pardon Slovaškem in Madžarskem grbu in križa s prekrižanimi kopji. Da o petelinih na strehah, freskah a cerkvah s pastirjem, ki nosi na rami Jezusa, kelihih in znakih sonca in kopja na turnih ne govorim. Pa da ne bo dvoma, Zadnja dva znaka sta bila vedno na rdeči podlagi, kot je to pri Tržaškem grbu. Ko je slovenska RKC te znake izbrisala se je odpovedala ogromnemu delu slovenskega ozemlja, vključno z danes celotnim Hrvaškim Zagorjem in Koroško.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!