fbpx

Protestantska škofinja iz Stockholma trdi, da ima več skupnega z muslimani kot desničarskimi kristjani

Stockholmska lezbična škofinja Eva Brunne ima po lastnih trditvah več skupnega z muslimani kot desničarskimi kristjani (vir: twitter)

Protestantska lezbična škofinja iz Stockholma, ki je v preteklosti zahtevala umik križev iz cerkev, da bi naredila prostor bolj muslimanom prijazen, zdaj trdi, da ima več skupnega z muslimani kot pa z desničarskimi kristjani.

Škofinja Stockholma Eva Brunne je v intervjuju na švedskem nacionalnem radiu povedala, da verjame, da so “desničarski populisti” ugrabili pogovor o krščanskih vrednotah.

“Vsi moramo misliti, kakšni ljudje smo in s kom živimo. V resnici imamo vsi enako vrednost. Čeprav ne govorimo istega jezika ali molimo k Bogu na enak način ali izgledamo enako, imamo enako vrednost in bomo živeli v državi skupaj in imeli iste pravice,” je po poročanju Breitbarta povedala Brunnejeva.

Skrivanje križev v cerkvah
“Pravim, da imam včasih več skupnega z muslimani, ki jih srečam, kot pa z desničarskimi kristjani,” je dodala Brunnejeva in se skladno z levičarsko indoktrinacijo obregnila ob križarske vojne in lov na čarovnice. “Veliko slišimo o terorizmu in mislimo, da to počnejo muslimani, kar je res, a je kljub vsemu to majhna majcena manjšina vseh muslimanov, ki jih poznamo.”

Javno deklarirana lezbična škofinja je že leta 2015 prišla pod drobnogled javnosti, ko je muslimanom namenila prostore za molitev in zahtevala, da se umaknejo vsi križi in preostala krščanska simbolika, zato da ne bi žalili muslimanov. Brunnejeva je takrat svojo odločitev branila s trditvami, da sledi zgledu molitvi namenjenim prostorom na letališčih in v bolnišnicah.

Ivan Šokić