50 milijard razlogov, zaradi katerih je bila Superliga zatrta v kali

Aleksander Čeferin in predsedniki upornih klubov. (Foto:STA/Nebojša Tejić, Xinhua; EPA/Matteo Bazzi, Justin Lane; Facebook, Wikimedia)

Dolgoletna ideja o novem nogometnem tekmovanju Super Liga je padla v vodo. Po dveh dneh hudih pritiskov medijev, navijačev, nekdanjih evropskih nogometnih legend in trenutnih trenerjev evropskih nogometnih velikanov je jasno, da Super Liga ne bo uresničena. Vse kaže, da si je predsednik Uefe Aleksander Čeferin do sedaj rešil  kožo. A kot so nam zaupali viri iz Avstrije, je bil Čeferin močno vpleten v ustanavljanje tega tekmovanja, ki bi uničilo podobo evropskega in svetovnega nogometa. Pri tem so glavno vlogo odigrali njegovi balkanski sodelavci na Uefi, sam predsednik najmočnejše športne organizacije, arabski kapital iz Katarja in Združenih arabskih emiratov ter ameriški kapitalisti zbrani okrog JP Morgana. Znotraj Super Lige sta odločilno vlogo saboterja po naših informacijah odigrala lastnik Manchester Cityja, Sheikh Mansour, in lastnik Chelsee, Rus Roman Abramovič. Na odločitev Abramoviča naj bi vplival predvsem ruski predsednik Putin, lastnik Cityja pa naj bi bil tesno povezan s kriminalnim balkanskim poslovnim omrežjem, kar izhaja še iz iz časov bivšega režima. Omenimo še lahko, da je emiratski šejk težek 23 milijard evrov in je lastnik mnogih nepremičnin po Jadranu. Viri nas ob tem še opozarjajo, da bodo prizadeti lastniki klubov v kratkem predstavili, kaj se je dejansko dogajalo. 

V nedeljo, ko je predsednik Uefe Aleksander Čeferin ravno opravljal še enega izmed piarovskih intervjujev na POP TV je svetovno javnost presenetila novica, da se ustanavlja novo nogometno tekmovanje t. i. Super liga. V njej je sodelovanje napovedalo napovedali šest največjih klubov iz Anglije (Manchester United, Mancherster City, Totenham, Arsenal, Chelsea, Liverpool), trije iz Španije ( Barcelona, Real Madrid in Atlthetico Madrid) in trije italijanski klubi ( AC Milan, Inter Milan in Juventus). Omenjena dvanajsterica ima za sabo vsaj milijardo gorečih navijačev po vsem svetu. Nekateri omenjajo, da je prav ta dvanajsterica zaradi svoje globalne moči magnet za več stomilijonske in milijardne sponzorske pogodbe za Uefina tekmovanja. A je po hudem pritisku javnosti, nogometnih navijačev, dela svetovnih in evropskih politikov, ideja o ustanovitvi Super Lige padla v vodo.

V prvih nedeljskih odzivih na ustanovitev Super Lige je bilo nekaj zelo simpatičnega. V umazani igri za milijarde se je Uefa predstavljala kot organizacija za zaščito vrednot, poštenja in ohranjanje dolgoletne romantične navijaške tradicije. Kljub zgodovini in tradiciji, evropski navijači za svoje nogometne klube ne igrajo več bistvene vloge. Zaradi pohlepa in zaslužka sta Uefa in Fifa utirali pot najmočnejšim klubom na azijski, avstralski in severnoameriški trg. Sami dobro vedo, da so Azijci po športni pripadnosti bliže ameriškemu pogledu, kjer ogled športnega dogodka predstavlja sproščeno zabavo z obveznim obrokom hitre hrane. Zgražanje navijačev po svetu je bilo pesek v oči. V preteklosti nihče ni protestiral proti predhodnicam danes sporne ideje, ko so na enak način evropski nogometni velikani tekmovali v promocijskih turnejah po Aziji, Avstraliji in Severni Ameriki.

Andrea Agnelli velja za glavnega pučista neuspele Super lige. (Foto: Epa)

S čim je Čeferin ujezil dvanajst lastnikov evropskih nogometnih velikanov?
V tem nogometnem kaosu je bilo lepo opazovati, kako se je Čeferin iz oboževalca svetovnih kapitalistov čez noč preobrazil v osrednjega borca proti njim. Sam je del problema in ne rešitve. Tudi v času vladanja na Uefi je Čeferin kot podpredsednik Fife podpiral nezakonito izkoriščanje ilegalnih migrantskih delavcev pri gradnji stadionov v Katarju. To je bila ena najhujših gradenj v zgodovini človeštva. Nekateri so trdili, da je v času gradnje umrlo 6500 delavcev zaradi nehumanih pogojev.

Aleksander Čeferin je kot noviteto uvedel t. i. finančni fair play, ki bi preprečil pregrešno drage nogometne prestope med klubi v Evropi in po svetu. Večina meni, da je nepredstavljivo in bolno, da za nakup enega nogometaša, klub zapravi med 100 do 200 milijonov evrov. V današnjem času ceno nogometašev določa trg. Finančni fair play ni slaba ideja, vendar je tudi tukaj delal Čeferin izjeme. Močno je zaradi kršitev kaznoval italijanske klube in Barcelono, po drugi strani pa sta brez prask odnesla Manchester City in PSG. Oba le zato, ker sta lastnika tesno povezana s Čeferinom in poslovnim delovanjem na Balkanu, kar bomo razkrili ob koncu članka.

Strah pred novim tekmovanjem je bil enak strahu Neda Luda ob zagonu prvih strojev. Ideja o zaprtem tekmovanju najmočnejših evropskih nogometnih klubov se je pojavila že v mandatu Šveda Lenarta Johansona. Aktivno se je o njej govorilo zadnjih sedem let in Čeferin je bil med osrednjimi akterji. O njegovi vlogi so kritično poročali v hrvaškem Indexu, in sicer, da bo Čeferin postal novi Chamberlain evropskega in svetovnega nogometa.

https://twitter.com/NovakBozidar/status/1384566319480283136

Odličen poznavalec zakulisja Božidar Novak razkriva dvolično vlogo Aleksandra Čeferina v nogometni vojni
Eden prvih, ki se je opogumil in povedal, da je Aleksander Čeferin del igre ne pa upornik, je bil poznavalec zakulisja svetovnega nogometa Božidar Novak. Le ta je eden redkih, ki opozarja, da Čeferin igra dvojno igro. “Superliga ima na razpolago 3,5 milijarde (za podkupovanje). Koliko tega je obljubljeno Čeferinu? Glede na to, da glavni Superlige dopustoval v njegovem vikendu na Hvaru,” je Čeferina zbodel Novak.

Božidar Novak je že ob izvolitvi Čeferina razkril ozadje o tem, kdo je odgovoren za njegovo izvolitev. Takrat smo pisali, da se je za svojo izvolitev, Čeferin lahko zahvalil predvsem političnim voditeljem Orbanu, Putinu in nekaterim politikom bivše države. V ozadju je velik interes imel tudi Gazprom, saj se jim je zdel Čeferin, v slovenski javnosti predstavljen kot uspešen odvetnik, idealen za položaj predsednika Uefe. A se je po prevzemu funkcije hitro začel smukati v druščini lastnikov klubov francoskega PSG, angleškega Citiyja in italijanskega Juventusa. Prav s pomočjo teh klubov in prerazporejenega balkanskega kadra je Čeferin vladal brez težav.

A je Novak spet predstavil svoj del dejstev. Tako je po njegovem mnenju bogate lastnike razjezilo, da je Čeferin po svoje delil 3,5 milijardni delež sredstev letno, za katerega so bili zaslužni evropski nogometni velikani. Denar je Čeferin delil le svojem omrežju, kar je svetovne lastnike kapitala popolnoma vrglo iz tira. “Oni pa so morali kredite najemat. Se skrivaj pogajaš s svojim kolegom za nogometne milijarde, nato pa javno kričiš, primite tatu,” je dvolično vlogo Čeferina razkrinkal Novak. Ne glede na to, da cvetober lastnikov sedaj že propadle Super lige predstavljajo najbolj  brezobzirni globalni kapitalisti, je njihova jeza razumljiva.
.

Lastnik angleškega Manchester Citya Sheikh Mansour naj bi bil poslovno povezan s pranjem umazanega balkanskega kriminalnega denarja, razkrivajo naši viri iz Avstrije. (Foto: Epa)

Tako naj bi predsednik Juventusa Andrea Agnelli z družinskim pristopom mehčal Čeferina. Svetovni mediji so večkrat izpostavili, da je Čeferin boter Agnellijevi hčerki, lastnik korporacije Fiat pa je dopustoval pri Čeferinu na Hvaru. Na račun Čeferina je Novak cinično zapisal, da je bila že sorodnica Agnellija usodna za slovenskega evropskega poslanca iz vrst SD Zorana Thalerja, ki so ga ujeli s prsti v marmeladi korupcije. A se mu zdi od Čeferina nedopustno, da” se skrivaj pogajaš s svojim kolegom za nogometne milijarde, nato pa javno kričiš, primite tatu,” je bil kritičen do dvoličnega delovanja Čeferina. Tokrat kaže, da je Čeferin bitko preživel.

Lastnik angleškega Cityja usodno povezan z omrežjem balkanskega bančnega kriminalca, avstrijskega milijarderja Martina Schlaffa
Predstavljamo vam še informacijo, ki so jo avtorju tega članka zaupali viri iz Avstrije. Pozno zvečer v nedeljo je avtorju zazvonil telefon. Na drugi stani so bili avstrijski šepetalci in ga opomnili na čivk Božidarja Novaka o tem, da je problem spora osrednjih deležnikov, delitev 3,5 milijardne oglaševalske pogače.

Tako so nas opozorili, da gre v tej čudni in zakomplicirani nogometni vojni vredni več milijard evrov, le za predstavo za javnost. V prevari naj bi, po pričevanju naših virov iz Avstrije, sodelovali Aleksander Čeferin s svojo balkansko ekipo sodelavcev, arabski kapital Manchester Citiya in PSG ter ameriške korporacije JM Morgan. Le ti so znani kot dolgoletni bančni predstavniki centrov politične moči v najmočnejših državah na svetu.

Kot so nam povedali, so v vso zadevo spet vpete lovke balkanskega kriminala. Tudi avtor sam ni mogel verjeti besedam, da je vse povezano z omrežjem avstrijskega milijarderja Martina Schlaffa. Pred kratkim smo pisali, da je Schlaff osrednji bančnik balkanskega kriminala, zaradi katerega je iz držav nekdanje Jugoslavije izginilo 150 milijard evrov. Imel je odlične veze s srbskim političnim vrhom. Pri tem mu je pomagal nekdanji avstrijski kancler iz vrst avstrijskih Socialnih demokratov Alfred Gusenbauer, ki je aktivno vplival na to, da se je umazan balkanski denar iz Cipra, Švice, Luksemburga in drugih davčnih otokov prelil na arabski polotok. Bančniki iz najmočnejših arabskih držav so imeli nalogo le, da umazan denar pretvorijo v legalno omrežje.

Naključje ali ne, eden izmed osrednjih pralcev umazanega denarja naj bi bilo poslovno omrežje lastnika angleškega kluba Manchester City, Sheikha Mansoura, vrednega 23 milijard evrov. Zaupali so nam, da je Mansourjeva družina že dlje časa poslovno aktivna na Balkanu. Prvi posli naj bi se zgodili v 70. ih letih, ko so opravljali finančne transakcije za poslovno omrežje UDBE. Nesramno bogati arabski šejk naj bi posedoval več luksuznih nepremičnin na jadranski obali. Sedaj pa naj bi sodeloval v vlogi slamnatega lastnika v razsipnem projektu Beograd na vodi v višini 3,5 milijarde evrov. Zato naši šepetalci sumijo, da Čeferin o nedeljski akciji dvanajstih evropskih klubov, ni vedel popolnoma nič.

Požar razkril tajno srečanje Jankovića, Čeferina in katarskega šejka Nasserja Al-Khelaifa. Proti slednjem v Švici tečejo kazenski postopki zaradi podkupnin za izvedbo SP Katar naslednje leto

Poleg Mansora pa moramo ob koncu omeniti še nenavaden obisk, ki naj bi se zgodil v Ljubljani. Bojan Požar je s pomočjo svojih virov razkril, da je v prostorih župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića potekal sestanek med predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom in lastnikom kluba PSG, Katarcem Nasserjem Al-Khelaifijem. Prav oni so  bili namreč največji financerji ljubljanske džamije. Na sestanku pa je, po informacijah Požarja, ljubljanski župan od Al-Khelaifija hotel dvajset milijonov evrov za dokončanje islamskega centra na Parmovi.

Vendar se je tesni katarski Čeferinov zaveznik znašel v kazenskih postopkih zaradi Svetovnega prvenstva v Katarju naslednje leto. Požar je razkril, da se mora Al-Khealaifi soočiti s švicarskim državnim tožilstvom. Februarja je ameriški informativni program CNN poročal o primeru podkupovanja nekdanjega generalnega sekretarja Fife Jeromeja Valcka s strani katarskega lastnika PSG.

Zato se lahko ob koncu te zapletene globalne zgodbe vprašate, koga spet imajo osrednji mediji za norca. Za ljudsko rajo so spletli romantično zgodbo o nogometu, ki je zdavnaj več ni. Predsednik Juventusa Agnelli je ob neki priložnosti dejal, da je v nogometni strukturi Juventusa zaposlenih štiri tisoč ljudi. Vsem nam mora biti jasno, da to niso več klubi, ampak samostojne multinacionalke, ki so nastale iz pohlepa vodilnih na Uefi in v Fifi.

Ne glede na vse, si zapomnite le to, da tukaj ne odloča raja, ampak cvet najbolj umazanih kapitalistov na zemeljski obli. Vsa medijska podpihovanja o uničenju nogometa so iz trta zvite. V resnici ohranjajo status quo, ki koristi le centrom moči globalne globoke države. Prav tega kapitala je suženj predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

Luka Perš