fbpx

Adijo, pamet: Oče, ki je posiljeval svojo 11-letno hčer in jo prisilil v splav, kazni ne bo služil za rešetkami

Foto: iStock

Saj ni res, pa je. Moški iz ameriške zvezne države Zahodna Virginija se je izognil služenju zaporne kazni za rešetkami po tem, ko je bil obtožen zaradi posilstva svoje 11-letne hčere, ki je pri svojih rosnih 12 letih zanosila, nato pa je na njegovo zahtevo celo splavila. 

Michael Joe Adkins je bil obtožen incesta, spolnega napada prve stopnje in spolne zlorabe otroka zaradi spolnih odnosov s svojo hčerjo, ki so se posledično končali z zanositvijo, poroča Life News. On in dekličina mačeha Amanda Rea Adkins sta se soočila tudi z obtožbami zaradi zanemarjanja otroka ter zaradi oblikovanja zarote v obliki napeljevanja k splavu, namen katerega je bil prikriti grozljivo zlorabo.

Dobil je pogojno kazen
Dailywire poroča, da je oče svojo hčer začel posiljevati oktobra 2010 in jo pri njenih 12 letih, ko je zanosila, prisilil, da je marca 2011 odšla na kliniko za splave. Sodnik Farrell je obtoženemu dejal, da upa, da bo ob dodeljeni pogojni kazni v obdobju 50 let naredil kakšen prekršek, da ga bo lahko poslal v zapor. “Če boste namreč prekršili kateregakoli od danih pogojev, potem vas bo sodišče poslalo naravnost v zapor. In upam, da bo v tem primeru tako, da boste odšli v zapor za to, kar ste naredili,” je poudaril.

Foto: iStock

N. Ž.