fbpx

Afriška migranta v imenu Alaha posilila mladoletnico in posnetek objavila na Twitterju

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Dva 16-letna migranta sta 19. decembra 2019 v južnem predmestju Pariza posilila mladoletno dekle. Svoje ostudno dejanje sta posnela in posnetek objavila na Twitterju. Na posnetku je slišati, kako jo posiljujeta v imenu Alaha.

“Prisežem pri Koranu iz Meke, zavpij in videla boš, kaj je klofuta!” je svoji žrtvi med posiljevanjem po poročanju Tribuna grozil eden od Afričanov. Ni trajalo dolgo, da bi posiljevalčeve grožnje prešle v fizično nasilje.

Nagnusni zločin delili po spletu

“V imenu Alaha, prisežem ti pri Koranu iz Meke; bolje zate če zadržiš v sebi in prideš z nama, ker je za nama skupina in ko oni pridejo […] na mojo mater, prisežem ti: ne boš preživela. Umrla boš,” je ravno tako grozil eden od posiljevalcev mladoletni žrtvi dvojnega posilstva.

Policija je posiljevalca po poročanju il Giornale aretirala v nedeljo, 22. decembra 2019. Pri tem jim je bil v pomoč videoposnetek nagnusnega zločina.

Francoska ministrica za enakost med moškimi in ženskami Marlène Schiappa (foto: EPA)

Ob vsem tem pa je presenetila tudi reakcija francoskih oblasti in socialnih omrežij. Posnetek je bil namreč več ur dostopen, preden so ga končno umaknili. Francoska ministrica za enakost med moškimi in ženskami Marlène Schiappa je ob tem ves žolč izlila na Twitter, ki je potreboval več ur, da bi umaknil posnetek.

Schiappejeve ni zanimalo dejstvo, da je nagnusni zločin dveh posiljevalcev obarvan z ekstremnim islamizmom, ki te dni vlada v pariškem predmestju. Francoski mediji, ki so o zločinu poročali, so pozabili omeniti afriško poreklo storilcev, kot tudi njuno sklicevanje na islam. Po pisanju Before it’s News naj bi se francoske oblasti bale možnih povračilnih ukrepov s strani Francozov.

Ivan Šokić