fbpx

Afriški migrant, ki je požgal cerkev in umoril duhovnika, se je pred leti sestal celo s papežem Frančiškom

Osumljeni morilec francoskega duhovnika, migrant Emmanuel Abayisenga se je leta 2016 srečal celo s papežem Frančiškom. (Foto: Twitter)

40-letni afriški musliman iz Ruande Emmanuel Abayisenga je ubil 60-letnega duhovnika Olivierja Maireja, ko ga je ta sprejel in mu ponudil pomoč. Po poročanju policije se je Abayisenga v nedeljo sam predal policiji, slednjega pa še bremenijo tudi stari grehi – namreč pred enim letom je ta isti storilec požgal cerkev v Nantesu. “V Franciji ste lahko nezakonito, zažgete katedralo v Nantesu, nikoli niste deportirani in ste ponovljeni storilec z umorom duhovnika,” pa je bila do dogajanja v Franciji kritična vodja desnice Marine Le Pen.

V Saint-Laurent-sur-Sèvreju v Vendéeju (dolina Loare) je radikalni musliman iz Ruande ubil 60-letnega duhovnika, ki ga je še prej sprejel in mu pomagal. Žrtev umora je bil Olivier Maire, francoski deželni predstojnik misijonarjev Montfort. Njegovo smrt je francoski notranji minister Gérald Darmanin javnosti sporočil 9. avgusta. 

Unser mitteleuropa poroča, da se je 40-letni Emmanuel Abayisenga, ki je bil odgovoren za umor, v nedeljo predal policiji. Po poročanju spletne strani Le Figaro gre za istega priseljenca iz Ruande, ki je leta 2020 zažgal katedralo v Nantesu in je bil od takrat naprej postavljen pod sodni nadzor: kot vidite, neuspešno. Storilec Abayisenga se je leta 2016 celo srečal s papežem Frančiškom v Vatikanu.

40-letni Emmanuel Abayisenga je ubil 60-letnega francoskega duhovnika Olivierja Maireja in požgal cerkev v Nantesu (Foto: Facebook/Twitter)

“V Franciji ste lahko nezakonito, zažgete katedralo v Nantesu, nikoli niste deportirani in ste ponovljeni storilec z umorom duhovnika,” je tvitnila Marine Le Pen. “To, kar se dogaja v naši državi, je izjemno resno, saj gre za popoln neuspeh države in notranjega ministra,” je še sklenila.

Sara Rančigaj