fbpx

Alarmantno stanje v Nemčiji: Število migrantov, osumljenih kriminalnih dejanj, se je povečalo za 50 odstotkov

Foto: epa/iStock

Število migrantov, ki so osumljeni kriminalnih dejanj, se je v Nemčiji v lanskem letu povečalo za 50 odstotkov. Podatki notranjega ministra, ki so jih objavili v ponedeljek, so razkrili, da je bila policija leta 2016 na lovu za 174.000 osumljenci, ki so opredeljeni kot migranti, za razliko od leta 2015, ko je bilo tovrstnih osumljencev za 52,7 odstotka manj. Izredno skrb vzbujajoč pa je podatek, da se je povečalo tudi število zločinov, ki so motivirani na podlagi islama, in sicer za 13,7 odstotka, kar vključuje tudi teroristični napad na berlinski božični sejem, ki ga je zagrešil zavrnjeni prosilec za azil tunizijskega porekla. 

Notranji minister Thomas de Maiziere je opozoril, da so se kazniva dejanja migrantov v lanskem letu nesorazmerno povečala. Migranti so lani predstavljali 8,6 odstotka vseh osumljencev kaznivih dejanj, v primerjavi z letom prej, ko so ti predstavljali 5,7 odstotka. Število nemških osumljencev pa se je na drugi strani zmanjšalo za 3,4 odstotka, na 1,407.062 ljudi.

Večina migrantov prišla iz Bližnjega vzhoda
V zadnjih dveh letih je v Nemčijo prispelo več kot milijon migrantov, ki večinoma prihajajo iz Bližnjega vzhoda. Pomisleki glede varnosti in integracije so po navedbah Daily Maila dvignili podporo Alternativi za Nemčijo, a je ta pričela nekoliko upadati zaradi upočasnjene stopnje prihodov migrantov.

Foto: iStock

Nemčija se ne sooča samo z zločini muslimanskih migrantov in džihadističnimi napadi, ampak tudi z obsežnim računom za plačilo. Januarja je Express poročal, da bo naval muslimanskih migrantov nemške davkoplačevalce stal 46 milijard ameriških dolarjev, nato pa je svojo oceno popravil in dodal, da bo številka veliko višja in bo znašala okrog 70 milijard britanskih funtov.

N. Ž.