fbpx

Ali venezuelski režim z ruskimi letali iz države “na varno” odvaža zlate rezerve?!

Foto: iStock

Venezuelski opozicijski poslanec Guerra je objavil fotografijo z letališča v Caracasu, kjer naj bi letališki delavci na rusko letalo nalagali zlate palice, ki naj bi jih nato poslali iz države. Diktator Maduro obtožb ni želel komentirati, uradniki iz avtoritarne Rusije pa so to označili za lažno novico. Svetovalec ameriškega predsednika Donalda Trumpa za nacionalno varnost John Bolton je v luči dogajanja v Venezueli posvaril poslovneže po svetu pred pomočjo Maduru in njegovim pajdašem.

Veliko pozornosti je na caracaškem letališču vzbudila prisotnost letala Boeing 777 ruske letalske družbe Nordwind Airlines, ki sicer v državo ne ponuja rednih poletov. A venezuelski opozicijski poslanec José Guerra je pozneje objavil fotografijo letala, ob tem pa sprožil domneve, da je letalo iz države odpeljalo zlate palice. Letalo je v Venezuelo sicer priletelo direktno iz Moskve, na njem pa sta bila le dva člana posadke.

Kot navaja Breitbart, je poslanec Guerra nekdanji ekonomist iz centralne banke in z nekdanjimi kolegi še ohranja stike. Pojasnil je, da ima venezuelska centralna banka sicer pravico do razpolaganja z rezervami zlata, a javnost ima pravico biti obveščena. Malo verjetno je sicer, da so bile zlate palice namenjene v hrambo v London. Bank of England je namreč prejšnji teden po nasvetu ameriških uradnikov režimu diktatorja Nicolása Madura zavrnila dvig zlatih rezerv v vrednosti 1,2 milijarde ameriških dolarjev. Ne režim ne letalska družba ugibanj nista želela komentirati, iz Rusije pa so jih zavrnili.

Trumpov svetovalec za nacionalno varnost posvaril pred pomočjo tiranskemu režimu
Svetovalec ameriškega predsednika Donalda Trumpa za nacionalno varnost John Bolton je v luči dogajanja v Venezueli posvaril poslovneže po svetu pred pomočjo Maduru in njegovim pajdašem. “Moj nasvet bankirjem, posrednikom, trgovcem, upravljalcem in drugim poslovnežem je: ne trgujte z zlatom, nafto ali drugimi venezuelskimi surovinami, ki so ukradene venezuelskemu ljudstvu s strani Madurove mafije. Smo pripravljeni, da nadaljujemo z ukrepi,” je sporočil.

J. Ž.