fbpx

Ameriška nogometašica s čajanko po zmagi nad Anglijo razkurila britanske medije!

Alex Morgan (Foto: Twitter)

Po zmagi nad Anglijo je ameriška nogometašica Alex Morgan razburila britanske medije s tem, da je na igrišču po koncu tekme oponašala pitje čaja s prsti na ustnicah. Angleži po navedbah nekaterih medijev naj s čajem ne bi bili tako ponižani že vse od znamenite bostonske čajanke!

Ameriška nogometašica Alex Morgan je zmago nad angleško žensko reprezentanco v torek proslavila kar tako, da je s prsti na ustnicah oponašala pitje čaja, s čimer je spomnila tudi na znamenito bostonsko čajanko. Bostonska čajanka je bil protest trinajstih britanskih kolonij. Američanke so proti Angležinjam zmagale z rezultatom 2 proti 1 in se tako uvrstile v finale svetovnega prvenstva, poroča RT.

V okviru bostonske čajanke so se 16. decembra 1773 Bostončani preoblekli v Indijance ter zavzeli tri britanske ladje, s katerih so v morje zmetali 342 zabojev čaja, ki bi bil sicer odpeljan drugam, saj kolonisti niso bili pripravljeni plačati carine. Pobiralce davkov so premazali s katranom in jih povaljali v perju ter prisilili k pitju čaja. Že takrat so si želeli neodvisnosti, leta 1775 pa se je pričela revolucionarna vojna. Bostonska čajanka (Foto: Wikimedia Commons)
[/caption]

Morganova se je znašla pod plazom kritik
Ameriška nogometašica se je posledično znašla pod plazom kritik britanskih medijev, ki jo med drugim obtožujejo nespoštljivosti in neokusnosti. V svoj zagovor je Morganova povedala: “Stvari sem želela ohraniti zanimive. Vem, da Megan Rapinoe proslavlja najbolje. To sem želela še izboljšati.”

Rok Krajnc