Ameriška prva dama Melania Trump medije poziva: Smrtne žrtve opioidov pokrivajte v isti meri kot nepomembne trivialne zgodbe

Foto: Twitter

Prva ameriška dama slovenskih korenin Melania Trump je spodbudila medije, da naj žrtvam opioidne krize, do katere prihaja zaradi prekomerne uporabe zdravil in mamil, pri poročanju namenijo toliko prostora, kot ga sicer namenjajo poročanju o govoricah in trivialnih zgodbah. 

Melania je medije pozvala v okviru svoje dvodnevne kampanje, na kateri promovira svojo iniciativo “Bodi najboljši” (Be Best). “Želim izzvati medije, da naj o resnični problematiki poročajo čim bolj pogosto,” je predlagala in dodala, da je leta 2017 zaradi predoziranja umrlo vsaj 72 tisoč Američanov, to je 197 izgubljenih življenj Američanov na dan.

Vsi lahko pomagajo
“Medije pozivam, da naj namenijo toliko pozornosti izgubljenim življenjem in potencialnim življenjem, ki bi se jih dalo rešiti, in sicer tako, da posvetijo enako količino pokritosti, kot jo sicer namenijo govoricam in trivialnim zgodbam,” je dejala. “Ko na televiziji ali na naslovnicah časopisov in revij vidimo odmevne novice, bi si želela, da bi se poročalo o tem, koliko življenj smo bili sposobni rešiti s pomočjo izobraževanja in poštenega dialoga.” Melania je prepričana, da imajo prav vsi priložnost, da pomagajo državi pri reševanju problematike. “Vem, da večino ljudi zanima resnična problematika.”

Foto: Twitter

Melania je bila s strani množice v mednarodnem gledališču Westgate Las Vegas deležna stoječih ovacij, poroča Breitbart. Med drugim tudi zato, ker je pohvalila pogum staršev, ki sta izgubila sina zaradi prekomerne uporabe opioidov in kljub hudi bolečini opozarjata na resnično problematiko, s čimer pa nedvomno prispevata k reševanju življenj.

Foto: Twitter

H. M.

 • pajot

  Melania Knavs Trump,bodoča predsednica ZDA.

  • Vera

   Če ne Melanija, pa bo Klobučarjeva :) .

   • abc

    Klobučarjeva je iz demokratske stranke, ti pa njih označuješ za levičarje tko, da ne zopet mešati hruške in jabolka. Podpri Trumpekove republikance, pa pusti Klobučarjevo.

 • šmentanamuha

  Tale naša punca je ful vrei.

 • gorjanc

  Na žalost predsednik ZDA lahko postane samo v ZDA rojen državljan,v kakšni balkanski Slo.bi se dalo,kerse obide zakon !!

 • xtc

  Dokler se ilerjem in šmuglarjem drog ne bo izrekalo takih kazni kot v Singapurju bo uspeh izostajal.

  • abc

   Bejž no bejž, visoki uradniki v Beli hiši, odvetniki, zdravniki, Hollywoodska igralska smetana, modni oblikovalci … šmrkajo najbolj kakovostno koko in še kaj drugega, posel z drogo v ZDA cveti, ti pa misliš, da bodo uvedli smrtno kazen za dilerje. Res si tepček, hehehe

 • garfi

  C-omunist N-ews N-etwork pokriva rušenje Trumpa
  kot pri nas kućanova rtv rušenje Janše

 • janko

  To, Melanija, naše gore list!
  Naši rdeči politiki pa nič, kot da je ni. Prekleti komunizem!
  Vsa Slovenija bi morala biti ponosna in v zanosu – prva dama sveta – lepa, topla oseba, dobronamerna in iskrena punca je. “Kdor postane dober, ta je dovolj učen”.
  Z njeno pomočjo bi Slovenija gore premikala! Tako pa so nas hrvatarji spet pokradli, propadamo vsestransko – prekleti komunizem!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!