fbpx

Ameriška prva dama Melania Trump medije poziva: Smrtne žrtve opioidov pokrivajte v isti meri kot nepomembne trivialne zgodbe

Foto: Twitter

Prva ameriška dama slovenskih korenin Melania Trump je spodbudila medije, da naj žrtvam opioidne krize, do katere prihaja zaradi prekomerne uporabe zdravil in mamil, pri poročanju namenijo toliko prostora, kot ga sicer namenjajo poročanju o govoricah in trivialnih zgodbah. 

Melania je medije pozvala v okviru svoje dvodnevne kampanje, na kateri promovira svojo iniciativo “Bodi najboljši” (Be Best). “Želim izzvati medije, da naj o resnični problematiki poročajo čim bolj pogosto,” je predlagala in dodala, da je leta 2017 zaradi predoziranja umrlo vsaj 72 tisoč Američanov, to je 197 izgubljenih življenj Američanov na dan.

Vsi lahko pomagajo
“Medije pozivam, da naj namenijo toliko pozornosti izgubljenim življenjem in potencialnim življenjem, ki bi se jih dalo rešiti, in sicer tako, da posvetijo enako količino pokritosti, kot jo sicer namenijo govoricam in trivialnim zgodbam,” je dejala. “Ko na televiziji ali na naslovnicah časopisov in revij vidimo odmevne novice, bi si želela, da bi se poročalo o tem, koliko življenj smo bili sposobni rešiti s pomočjo izobraževanja in poštenega dialoga.” Melania je prepričana, da imajo prav vsi priložnost, da pomagajo državi pri reševanju problematike. “Vem, da večino ljudi zanima resnična problematika.”

Foto: Twitter

Melania je bila s strani množice v mednarodnem gledališču Westgate Las Vegas deležna stoječih ovacij, poroča Breitbart. Med drugim tudi zato, ker je pohvalila pogum staršev, ki sta izgubila sina zaradi prekomerne uporabe opioidov in kljub hudi bolečini opozarjata na resnično problematiko, s čimer pa nedvomno prispevata k reševanju življenj.

Foto: Twitter

H. M.