fbpx

Melania Trump na obisku v Kolumbiji spregovorila o problematiki zlorabe prepovedanih drog

Foto: epa

Prva dama ZDA Melania Trump se je v sredo v Washingtonu srečala s kolegico iz Kolumbije Mario Juliano Ruiz Sandoval, s katero sta razpravljali o problemu zlorabe mamil. Pred tem sta sodelovali na dobrodošlici, ki jo je ameriški predsednik Donald Trump pripravil predsedniku Kolumbije Ivanu Duqueju Marquezu.

Tudi predsednika ZDA in Kolumbije sta razpravljala o problematiki mamil, ki že vrsto let obremenjuje odnose med državama. Kolumbija je ena glavnih “proizvajalk” prepovedanih drog, ZDA pa njen glavni trg. Trump in Marquez sta poleg tega ponovno pozvala k odstopu predsednika Venezuele Nicolasa Madura.

Prvi dami sta se na kosilu pogovarjali o krizi z opioidi v ZDA, ki ne zajema le kokainskega izvoza mamilarskih kartelov iz Kolumbije v ZDA, ampak tudi vsa mogoča druga opojna sredstva, s katerimi si Američani lajšajo razne bolečine. Ta težava pa postaja v ZDA vse bolj pereča, poroča STA.

Melania Trump je kot poseben problem izpostavila odvisnost od mamil ameriške mladine in kolegici pojasnila, kaj dela proti temu sama skozi svojo pobudo Bodi najboljši. “Še naprej moramo dvigati zavest, da bodo starši in skupnosti polno razumeli škodo, ki jo opioidi povzročajo našim otrokom. Moj pogovor s prvo damo Kolumbije je vzpodbudil globalno misijo za boj proti krizi odvisnosti in vprašanja, s katerimi se otroci soočajo doma in po svetu,” je sporočila prva dama ZDA.

C. Š.