fbpx

Ameriška prva dama slovenskih korenin Melania Trump na konvenciji republikancev: S ponosom bom volila svojega moža na predsedniških volitvah!

Foto: epa

V luči prihajajočih predsedniških volitev je ameriška prva dama slovenskih korenin Melania Trump spregovorila na nacionalni konvenciji republikanske stranke in moža Donalda Trumpa označila kot avtentično vodjo in neutrudnega borca za Ameriko, ob enem pa zagotovila, da mu bo z velikim ponosom namenila svoj glas na volitvah, ki bodo 3. novembra. 

“Imate predsednika, ki se ne bo nikoli nehal boriti za vas in vaše družine,” je poudarila Melania, ki je bila ena izmed redkih, ki so na konvenciji spomnili na pandemijo novega koronavirusa, ki je v ZDA zahtevala 178 tisoč smrti. Izrazila je svoje sočutje do žrtev in poudarila, da je izredno ganjena, ko opazuje, kako so Američani sposobni v težkih časih stopiti skupaj in si pomagati.

Staršema se je zahvalila za vso pomoč in podporo
V govoru se je spominjala leta 2005, torej časa, ko je postala ameriška državljanka in poudarila, da je ob tem čutila izjemen ponos. Predstavila je tudi svojo pobudo “Bodi najboljši” in omenila svoje odraščanje v komunistični Sloveniji. Ob tej priložnosti se je staršema zahvalila za vso podporo in pomoč, ki sta ji jo nudila.

Foto: epa

“Če vam je všeč ali ne, vsaj vedno veste, kaj misli,” je glede moža dejala Melania in ob tem dodala, da je to zato, ker je Trump avtentična oseba, ki ima rada ljudi in državo. “Želi si le blaginje za državo in ne zapravlja časa s politiko.” Melania v govoru sicer ni omenila Trumpovega političnega nasprotnika Joa Bidna iz demokratske stranke, izrazila pa je kritiko medijem na račun njihovega nekorektnega poročanja.

Foto: epa

Foto: epa

Govor prve dame deležen največ pohval
Govor Melanie v Rožnem vrtu Bele hiše označujejo, kot enega najbolj pozitivnih na konvenciji. Zaradi razmer je bil dogodek omejen na petdeset ljudi, ki so bili po besedah Bele hiše testirani, prisoten je bil tudi mož Donald, ki je bil vidno zadovoljen s pohvalami. Med govorci je bil tudi kmet iz Wisconsina Cris Peterson, sicer proizvajalec mleka, ki je izrazil hvaležnost za Trumpoveo kmetijsko in trgovinsko politiko, ki je pripomogla k oživitvi mlečne industrije.

Daniel Cameron, prvi temnopolti pravosodni minister v Kentuckyju, tudi govorec na konvenciji, je poudaril, da ni nujno, da črnci podpirajo zgolj demokrate. V poduk Bidnu je zatrdil naslednje: “Poglej me. Črn sem. Nismo vsi isti, gospod. Nisem v verigah. Moja pamet je moja. Ne moreš mi govoriti, kako naj volim zaradi barve moje kože.” Da je za vernike Trump edina izbira, je po poročanju STA zatrdila Cissie Graham, vnukinja preminulega evangelista Billyja Grahama, po njenem mnenju demokrati napadajo tako ustavo kot tudi vero.

Foto: epa

S pohvalami na račun Trumpa nista skoparila niti sin Eric in hči Tiffanny, videti pa je bilo mogoče tudi govor državnega sekretarja Mika Pompea, ki je bil posnet med uradnim obiskom Izraela. Ta je med drugim izrazil pohvale na račun Trumpove zmage nad Islamsko državo in njegovega doprinosa pri obrambi ZDA pred agresijo Kitajske.

Nina Žoher